Receptai

Duonzupė arba kitaip – duonos sriuba (receptas)

Nors tikėtina, kad kažkada ši sriuba buvo verdama ne iš gero gyvenimo, nes jos turinys labai elementarus ir paprastas, bet iš tiesų ji yra ypatingo, gero skonio. Kai šio skonio iš vaikystės pasiilgau, tiesiog užkaičiau puodą vandens ir pradėjau gaminti.

Jums reikės:

  • Duonos, geriausia padžiovintos, tamsios, ruginės.
  • Bulvių, nedidelių pora ar trejetą
  • Spirgų arba faršo, arba to ir to
  • Grietinės arba jogurto

1. Duoną supjaustome kubeliais. Galima iš karto ir naudoti, bet aš dar nusprendžiau ją šiek tiek paskrudinti kepsninėje.

2. Bulves išverdame ir sutriname.

3. Puode pakepiname faršą, spirgus.

4. Pilame vandens ir užverdame. Į vandenį dedame bulves, paverdame, tada sudedame duoną.

5. Uždengiame ir ant mažos ugnies leidžiama pavirti 20 minučių.

Sriubą pamaišome, kai jau matome, kad duona yra suirus dar įdedame žiupsnelį druskos ir galima tiekti ant stalo. Su šauktu grietinės arba jogurto. Skanaus! 🙂

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi