Receptai

Kiaulienos šonkauliukai kazane – tamsaus alaus jūroje (receptas su foto)

Kartais aplanko tas jausmas, kad norisi ne ko kito, o kiaulienos šonkauliukų, o ypač – keptų ilgai, kad mėsa pati kristų nuo kaulo. Kaip tik apie tai yra šis receptas. Viską pagaminti tikrai nesudėtinga, tik svarbu tam skirti laiko ir gaminti su meile. Tada patiekalas tikrai jus nudžiugins! Eime prie gaminimo!

1. Nuplėšiame baltą plėvelę nuo šonkauliukų juostos vidinės pusės ir su supjaustome po gabaliuką (kauliuką).

2. Dubenyje ar inde su dangteliu paruošiame mišinį šonkauliukams apvolioti – miltai su raudonąja paprika, šiek tiek druskos. Dedame šonkauliukus, papurtome, kad kiekvienas iš jų pasidengtų šiuo mišiniu.

3. Įkaitiname kazaną, pilame aliejaus, sudedame šonkauliukus. Geriausia kepti etapais, kad kiekvienas būtų apsemtas ir neatvėsintų aliejaus. Kepame kol apskrunda, pageltonuoja, tada išimame.

4. Aliejuje apkepame jau prieš tai supjaustytas mėgstamas bulvytes. Tol kol apskrus.

5. Išsemiame aliejų, paliekame vos vos ant dugno, dedame šonkauliukus, dedame bulvytes ir pilame tamsų alų. Man pakako vienos skardinės, šonkauliukai ir bulvytės paskendo alaus jūroje 🙂

6. Uždengiame dangtį ir kepame 40 min, galima ir daugiau. Kaitrą galima šiek tiek ir sumažinti.

7. Kepimo metu galima atidengti, pamaišyti. Kazaną išimame, palaukiame dar 10 minučių ir tiekiame ant stalo su mėgstamomis daržovėmis šalia.

Patiekalas skanus tuo, kad labai jaučiamas alaus marinatas. Alus mėsai suteikia ypatingą skonį, noris valgyti ir valgyti. Tikiuosi patiks, kartosite! Skanaus 🙂

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi