Receptai

Pieniška sriuba Zacirka (receptas)

Tikrai atsiras daug tokių, kurių vaikystę primins ši pieniška sriuba, kuriuos pavadinimas yra Zacirka. O verdama ji labai nesudėtingai, tad atsiraitokite rankoves ir pradedame.

Reikės: Pieno, miltų, kiaušinio, druskos, sviesto.

1. Užverdame vandenį, apie litrą. Pasūdome.

2. Į dubenį dedame miltų, mušame kiaušinį ir viską maišome, maigome. Geriausia, kad liktų smulkūs gabaliukai, nebūtų didelių guzų.

3. Į verdantį vandenį dedama pamažu tešlos gumuliukus ir paverdame keletą minučių.

4. Pilame į dubenį, dedame šiek tiek sviesto. Kai šis kiek pasilydo užpilame pienu.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Petrui Girškiui.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi