Receptai

Suktinukai „Spring rolls“ ir „Summer rolls“ (3 receptai)

Sušių įkvėpti suktinukai

Reikės: 8 ryžių popieriaus lakštų, 100 g sušių ryžių, 150 g šviežios lašišos filė, 50 g morkų, 50 g salierų stiebų. Padažui: 2 v. š. mirino, 2 v. š. ryžių acto, 3 v. š. sojų padažo, 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės, 1 a. š. medaus, 2–3 šviežių petražolių lapelių (nebūtina), žiupsnio maltų raudonųjų paprikų.

Gaminame:

  1. Pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas išvirkite sušių ryžius. Nuo lašišos filė pašalinkite odelę, nuskuskite morkas. Žuvį, morkas ir salierus supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. Į kambario temperatūros vandenį pamerkite ryžių popieriaus lakštus ir palaikykite, kol jie truputį paminkštės, išlikdami „al dente” – ne ilgiau nei 15–20 sekundžių.
  3. Apatinę lakšto dalį padenkite įdaru – lašiša, ryžiais, morkomis bei salierais – ir nuo apačios vyniokite lakštą į ritinuką. Suvynioję maždaug iki vidurio sustokite, į vidų užlenkite šoninius kraštus ir vyniokite toliau. Taip ruoškite pavasarinius ritinėlius, kol sunaudosite visus ingredientus.
  4. Padažui skirtus produktus supilkite į dubenėlį ir išmaišykite šluotele. Jei norite, į padažą įdėkite keletą petražolių šakelių.

Vietnamietiški suktinukai su krevetėmis

Reikės: 8 ryžių popieriaus lakštų, 50 g stiklinių makaronų, 150 g išvalytų ir išvirtų krevečių uodegėlių, 100 g šviežių agurkų, 50 g salierų stiebų, 15 g šviežių mėtų lapelių. Padažui: 2 v. š. žaliųjų citrinų sulčių, 3 v. š. sojų padažo, 1 a. š. medaus, 1 sutarkuotos česnako skiltelės, 1 a. š. tarkuotos imbiero šaknies, 1⁄4 a. š. sezamų sėklų, 2 v. š. sojų padažo „tamari“, 2–3 v. š. vandens.

Gaminame:

  1. Stiklinius makaronus užpilkite karštu vandeniu, uždenkite ir palikite brinkti 7–8 minutėms. Išbrinkusius makaronus pamaišykite ir nusunkite.
  2. Agurkus ir salierus supjaustykite plonomis juostelėmis. Ryžių popieriaus lakštus trumpam panardinkite į kambario temperatūros vandenį, švelniai prispauskite, kad neišnirtų, ir maždaug po 15 sekundžių ištraukite.
  3. Lakšto apatinėje dalyje sluoksniuokite įdarą tokia tvarka: krevetės, mėtos, makaronai, agurko ir saliero juostelės. Suvyniokite lakštą į ritinuką, pradėdami lenkti nuo apatinės dalies su įdaru. Kad įdaras neišbyrėtų, bevyniojant užlenkite kairį ir dešinį suktinuko galus.
  4. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus dubenėlyje ir patiekite suktinukus su paruoštu padažu.

Suktinukai su vištiena

Reikės: 8 ryžių popieriaus lakštų, 200 g vištienos filė, 1⁄2 a. š. druskos, 50 g raudonųjų paprikų, 2  laiškinių svogūnų, 50 g romaninių salotų. Saldžiarūgščiam padažui: 2 v. š. sojų padažo, 3 v. š. kečupo, 1 v. š. cukraus, 1⁄2 džiovintos aitriosios paprikos, 2 v. š. balzaminio acto, 1 a. š. tarkuotos imbiero šaknies, 4 v. š. šalto vandens.

Gaminame:

  1. Vištieną apie 20 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Kai ji išvirs ir atvės, supjaustykite ją plonomis juostelėmis. Taip pat supjaustykite ir paprikas bei laiškinius svogūnus. Nuo salotų nupjaukite vidinę kietąją dalį.
  2. Ryžių popieriaus lakštus trumpam panardinkite į kambario temperatūros vandenį. Po 15 sekundžių juos išimkite ir vienoje lakšto kraštelyje dėkite įdaro – mėsą, paprikas, salotas ir svogūnus. Susukite lakštą į ritinuką, lenkdami nuo apatinės dalies, tada užlenkite kairį kraštą ir vyniokite toliau. Dešiniojo krašto neužlenkite, kad ritinėlis būtų su vienu atviru galu. Taip vyniokite ir likusius suktinukus.
  3. Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir patiekite padažą su pavasariniais ritinėliais.

Už receptus dėkojame prekybos tinklui „Iki“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi