Produktai, kurių reikės šiam pyragui:
- Pora didesnių bulvių
- Pora didesnių pomidorų
- Baklažanų užtepėlės (keletos šaukštų)
- Kalendros lapelių
- Čili prieskonių
- Keleto šlakelių alyvuogių aliejaus
Paruošimas
Įkaitiname orkaitę 200 laipsnių ir pradedame pyrago gamybą 🙂
- Bulves supjaustome plonais lapeliais. Kepimo indą pašlakstome alyvuogių aliejumi ir dedami bulves. Galima pjaustyti ir kitaip, bet šį kartą nusprendžiau kepti tokias.

2. Ant bulvių tepame baklažanų užtepėlę. Jos galima rasti visos parduotuvėse, gali būti ir keptų baklažanų užtepėlė jums patinkančio skonio.
3. Dedame kalendros lapelių, jie suteiks labai gerą skonį. Jei nemėgstate, galite dėti petražoles ar kitų žalumynų.

4. Paskutinis sluoksnis – griežinėliais supjaustytiems pomidorams. Padengiame viršutinį sluoksnį ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
5. O čia vieta jūsų fantazijai – pabarsčiau ir kelionės Graikijoje parsivežtais čili prieskoniais. Jie ne tik labai papuošė pyragą, tačiau ir sustiprins visų ingredientų skonį. Jei aštriai nemėgstate, galite naudoti kitus jums patinkančius prieskonius.

6. Šauname į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę, indą uždengiame. Kadangi indas dangčio neturi, panaudojau foliją. Kepame 30-40 minučių, išjungus kaitrą indą atidengiame ir leidžiama dar 10 minučių šiek tiek apskrusti.
Skanaus, patiekalas paruoštas, metas serviruoti! Patikėkite, labai labai skanu.