Reikės: 2–3 raugintų burokėlių, 1,5 l raugintų burokėlių raugo, 50 g džiovintų baravykų, 1 nedidelio svogūno, druskos, kvapniųjų pipirų, lauro lapelių. Tešlai: 200 g kvietinių miltų, 100 ml vandens, druskos. Įdarui: 100 g džiovintų baravykų, 1 nedidelio svogūno, 3 šaukštų aliejaus, druskos, pipirų.
Gaminame:
- Pirmiausia padarykite savotiškus koldūniukus – „ausytes“. Džiovintus baravykus pavirinkite vandenyje, išgriebę smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su aliejuje pakepintu, smulkiai pjaustytu svogūnu, druska ir juodaisiais pipirais.
- Iš miltų, vandens, druskos užminkykite tešlą. Plonai iškočiokite ir stikline išpjaukite apskritimus. Jų viduryje dėkite įdarą. Formuokite mažus kolduniūkus ir jų galus sulipdykite, kad forma primintų „ausytes“. „Ausytes“ išvirkite sūdytame vandenyje ir sudėkite į dubenį.
- Tada gaminkite barščius. Jie yra verdami iš raugintų burokėlių jų pačių rauge. Smulkiai supjaustytus raugintus burokėlius su visu raugu supilkite į puodą, praskieskite vandeniu, įmeskite keletą džiovintų baravykų, įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną, pasūdykite, pagardinkite kvapniaisiais pipirais, lauro lapeliais ir virkite, kol daržovės suminkštės. Patiekite su virtomis karštomis „ausytėmis“.
Už receptą dėkojame „Iki“ kulinarijos šefei Elvyrai Semaškai.