Pasimėgauti gardžiais kiaulienos šonkauliais galima ir ruošiant barščius – šis receptas patiks visiems. Su didžiausiu pasimėgavimu šią nebrangiai pagaminamą sriubą šaukštais valgys ir maži, ir suaugusieji. Jai paruošti reikės:
· 700 g atšaldytų kiaulienos šonkaulių „Well Done“;
· 500 g bulvių;
· 2 didelių morkų;
· 1 stiklainio marinuotų burokėlių;
· 2 svogūnų;
· 8 skiltelių česnako;
· 1 litro daržovių sultinio;
· 2 stiklinių sultinio (kuris liks verdant šonkaulius);
· 1 v. š. cukraus;
· druskos ir pipirų (pagal skonį);
· graikiško jogurto;
· prieskonių mišinys su baravykais (pagal skonį);
· mėgstamų prieskoninių žolelių;
· alyvuogių aliejaus;
· vandens.
Gaminimas. Pirmiausia pasiruoškite šonkaulius: į įkaitintą puodą storu dugnu supilkite aliejų. Sudėkite šonkaulius, užbarstykite druskos, pipirų, sutarkuokite 4 česnako skilteles. Kepinkite apie 10 minučių, kai apskrus – užpilkite vandeniu, kad šonkauliai būtų apsemti.
Šonkaulius virkite apie 45 minutes, tada juos išimkite, sultinį perkoškite per sietelį, supilkite į dubenį ir palikite, kol jo prireiks. Sriubai geriau rinkitės puodą storu dugnu. Įpilkite aliejaus ir keletą minučių jame pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Tuomet sudėkite per burokinę tarką sutarkuotas morkas, smulkintas likusias česnako skilteles, suberkite druską, cukrų ir kepkite 5 minutes, kol daržovės suminkštės, o cukrus pradės karamelizuotis. Įberkite prieskonių mišinio su baravykais.
Tada į puodą suberkite pjaustytas bulves, supilkite daržovių, o taip pat ir nuo šonkaulių likusį sultinį. Sudėkite šonkaulius, įberkite pipirų, viską užvirkite ir pavirkite 10 minučių. Tada iš stiklainio su visu skysčiu išverskite marinuotus burokėlius ir viską virkite tol, kol išvirs bulvės. Barščius patiekite su graikišku jogurtu ir smulkintomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
Už receptą dėkojame „Maxima“.