Kepimui paruoštus šonkaulius be didesnių pastangų galima iškepti paprasčiausiai orkaitėje, tačiau svarbu nepamiršti taisyklės tinkamai nustatyti temperatūrą ir kepimo laiką. Gardiems šonkauliams paruošti prireiks:
· 1,4kg atšaldytų kiaulienos šonkaulių „Well Done“;
· druskos ir pipirų (pagal skonį);
· 1 v. š. obuolių acto;
· trečdalio raudonojo kopūsto;
· 1 morkos;
· 1 obuolio;
· svogūnų laiškų ar kitų mėgstamų žalumynų;
· 3 v. š. majonezo;
· 1 v. š. jogurto;
· 1 a. š. garstyčių;
· pusės citrinos.
Gaminimas. Ištepkite šonkaulius garstyčiomis – taip druska ir pipirai lengviau prilips prie mėsos. Gausiai jais apibarstykite šonkaulius. Grilį arba orkaitę įkaitinkite iki 130 laipsnių temperatūros. Pakepę šonkaulius valandą, apšlakstykite juos obuolių actu. Dar po valandos ir vėl papurkškite obuolių actu, galite patepti ir mėgstamu barbekiu padažu.
Suvyniokite šonkaulius į foliją ir kepkite dar valandą. Patikrinkite, ar mėsa jau iškepusi: kai išvyniosite iš folijos, ji turi lengvai atsiskirti nuo kaulo ir būti minkšta. Jei matote, kad dar šiek tiek trūksta, kepkite dar dvidešimt minučių. Išėmę šonkaulius iš grilio ar orkaitės, leiskite mėsai 20 minučių pagulėti. Suvyniota į foliją ji dar šiek tiek keps ir bus minkštutėlė.
Kol mėsa gulės, paruoškite salotas – šiaudeliais supjaustykite kopūstą ir morką, susmulkinkite laiškinius svogūnus. Išplakite padažą – dėkite 3 šaukštus majonezo, 1 šaukštą jogurto, 1 arbatinį šaukštelį garstyčių, įpilkite 1 šaukštą obuolių acto, įspauskite pusę citrinos, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Salotas sumaišykite ir patiekite su mėsa, o tada – mėgaukitės išskirtinių skonių gausa!
Už receptą dėkojame „Maxima“.