Receptai

Bananų duona su braškėmis (receptas)

Porcijos: 2 maždaug 23X13 cm dydžio kepimo formos

Gaminimo laikas: 1 val. (15 min. ruošti ir 45 min. kepti)

Reikės: 3 prinokusių bananų, 300 g šviežių braškių, 115 g minkšto sviesto, 240 g miltų, 200 g cukraus (arba mažiau), 2 didelių kiaušinių, 1 arbatinio šaukštelio kepimo sodos, 1/2 šaukštelio druskos.

Gaminame:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Dvi 23X13 cm kepimo skardas ištepkite aliejumi. Atidėkite į šalį.
  2. Dideliame dubenyje elektriniu maišytuvu išsukite sviestą ir cukrų.
  3. Nedideliame dubenyje šakute išplakite kiaušinius. Sudėkite kiaušinius į sviesto ir cukraus mišinį ir plakite iki vientisos masės.
  4. Sudėkite šakute sutrintus bananus ir išplakite iki vientisos masės. Suberkite persijotus miltus, sodą ir druską. Gerai išmaišykite.
  5. Sudėkite supjaustytas braškes, kurios apvoliotos šaukšte miltų.
  6. Supilkite mišinį į kepimo formas ir kepkite 190 °C temperatūroje 15 minučių. Tuomet sumažinkite kaitrą iki 175 °C ir kepkite dar 30 minučių, kol šonai lengvai paruduos. Ar bananų duona jau iškepusi, patikrinkite dantų krapštuku. Palikite atvėsti, o tuomet mėgaukitės.

Už receptą dėkojame IKI.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi