Tailandietiškos salotos su „Pomelo“
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 15 min.
Reikės: 1 šviežio baltojo greifruto „Pomelo“, mišrių salotų pakuotės, 1 raudonojo svogūno, saujos skrudintų žemės riešutų, 1 aitriosios paprikos, 2 skiltelių česnako, 1 šaukšto sojų padažo, 1/4 puodelio žaliosios citrinos sulčių, šaukšto cukraus.
Gaminame:
- Didįjį greipfrutą nulupkite, atskirkite skilteles ir pašalinkite baltąsias membranas.
- Susmulkinkite riešutus, svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis, o čili smulkiai supjaustykite. Į dubenį sudėkite salotas, „Pomelo“, svogūną ir čili, pabarstykite riešutais.
- Paruoškite padažą: sumaišykite žaliosios citrinos sultis, išspaustą česnaką , sojų padažą ir cukrų. Prieš patiekdami užpilkite padažą ant viršaus.
Vitaminų salotos su „Pomelo“ ir kopūstu
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 20 min.
Reikės: 0,5 šviežio „Pomelo“, nedidelės baltagūžio kopūsto galvutės, 2 morkų, pusės didelio saliero, ilgavaisio agurko, fetos sūrio, 3 šaukštų garstyčių, 1 šaukšto medaus, 2 šaukštų smulkintų krapų (galima džiovintų), 2 šaukštų „Pomelo“ sulčių, alyvuogių aliejaus.
Gaminame:
- Kopūstus plonai supjaustykite, stipriai paspaudykite pirštais, šiek tiek pasūdykite ir palikite maždaug 5-15 minučių. Nulupkite morką, salierą, „Pomelo“, agurką ir supjaustykite plonomis. Fetos sūrį nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutrupinkite. Iš kopūstų išspauskite vandens perteklių ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite „Pomelo sultis“, alyvuogių aliejų, garstyčias, krapus, medų. Kruopščiai išmaišykite ir užpilkite ant salotų prieš pat patiekdami.
„Pomelo“ salotos su lašiša ir avokadu
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 25 min.
Reikės: 1 šviežio „Pomelo“, 2 avokadų, 225 g rūkytos lašišos, salotų lapų, druskos, pipirų, Dižono garstyčių, šviežiai spaustų citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus.
Gaminame:
- Didįjį greipfrutą nulupkite, atskirkite skilteles ir pašalinkite baltąsias membranas. Šiek tiek pasmulkinkite ir dėkite į dubenį. Sudėkite kubeliais supjaustytus avokadus ir griežinėliais supjaustytą rūkytą lašišą. Gausiai pagardinkite druska ir pipirais.
- Kitame dubenyje sumaišykite garstyčias su citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Užpilkite padažą ant salotų ir atsargiai išmaišykite. Patiekite ant salotų lapų.
Už receptus dėkojame prekybos tinklui IKI.