Receptai

Salotų receptai (su greifrutais, avokadu, lašiša)

Tailandietiškos salotos su „Pomelo“

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 15 min.

Reikės: 1 šviežio baltojo greifruto „Pomelo“, mišrių salotų pakuotės, 1 raudonojo svogūno, saujos skrudintų žemės riešutų, 1 aitriosios paprikos, 2 skiltelių česnako, 1 šaukšto sojų padažo, 1/4 puodelio žaliosios citrinos sulčių, šaukšto cukraus.

Gaminame:

  1. Didįjį greipfrutą nulupkite, atskirkite skilteles ir pašalinkite baltąsias membranas.
  2. Susmulkinkite riešutus, svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis, o čili smulkiai supjaustykite. Į dubenį sudėkite salotas, „Pomelo“, svogūną ir čili, pabarstykite riešutais.
  3. Paruoškite padažą: sumaišykite žaliosios citrinos sultis, išspaustą česnaką , sojų padažą ir cukrų. Prieš patiekdami užpilkite padažą ant viršaus.

Vitaminų salotos su „Pomelo“ ir kopūstu

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 20 min.

Reikės: 0,5 šviežio „Pomelo“, nedidelės baltagūžio kopūsto galvutės, 2 morkų, pusės didelio saliero, ilgavaisio agurko, fetos sūrio, 3 šaukštų garstyčių, 1 šaukšto medaus, 2 šaukštų smulkintų krapų (galima džiovintų), 2 šaukštų „Pomelo“ sulčių, alyvuogių aliejaus.

Gaminame:

  1. Kopūstus plonai supjaustykite, stipriai paspaudykite pirštais, šiek tiek pasūdykite ir palikite maždaug 5-15 minučių. Nulupkite morką, salierą, „Pomelo“, agurką ir supjaustykite plonomis. Fetos sūrį nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutrupinkite. Iš kopūstų išspauskite vandens perteklių ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
  2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite „Pomelo sultis“, alyvuogių aliejų, garstyčias, krapus, medų. Kruopščiai išmaišykite ir užpilkite ant salotų prieš pat patiekdami.

„Pomelo“ salotos su lašiša ir avokadu

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 25 min.

Reikės: 1 šviežio „Pomelo“, 2 avokadų, 225 g rūkytos lašišos, salotų lapų, druskos, pipirų, Dižono garstyčių, šviežiai spaustų citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus.

Gaminame:

  1. Didįjį greipfrutą nulupkite, atskirkite skilteles ir pašalinkite baltąsias membranas. Šiek tiek pasmulkinkite ir dėkite į dubenį. Sudėkite kubeliais supjaustytus avokadus ir griežinėliais supjaustytą rūkytą lašišą. Gausiai pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite garstyčias su citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Užpilkite padažą ant salotų ir atsargiai išmaišykite. Patiekite ant salotų lapų.

Už receptus dėkojame prekybos tinklui IKI.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi