Kai artėja vakaras su draugais, galvoja vis kirba mintis – ką pagaminti, kad patiktų visiems. Ir visada turiu prioritetą – skaniausia šiltas maistas. Bet štai aplanko mintis – nachos užkandis. Kaip jį pagaminti? Papasakosiu šiame tekste.
Ko reikės:
- Mėgstamų nachos pakelio, geriau kuo didesnio ir be papildomų skonių
- Smulkintos kiaulienos ar faršo (tinka ir jautiena)
- Indelio kukurūzų
- Jelapenų
- Smulkinto sūrio pakelio
- Avokado dipo‘o
- Sriracha majonezo, galima ir baklažanų, paprikų padažo
- Keptuvėje apkepu smulkintą mėsą, pabaigoje pabarstau mėgstamais prieskoniais mėsai, čili ir šiek tiek pasūdau, kad būtų skanu.
2. Skardą padengiu kepimo popieriumi ir sudedu nachos traškučius.
3. Ant traškučių tolygiai sudedu mėsą ir apibarstau sūriu.
4. Tolygiai šauktus užpilu avokado dip‘ą.
5. Šaunu į orkaitę 10-15 min, temperatūra 180 laipsnių.
6. Ištraukus ir orkaitęs beriu kukurūzus ir jelapenus.
7. Kadangi mėgstu aštriau, apšlakstau sriracha majonezu, kuris turi šiek tiek aštrumo. Taip pat šiek tiek kečupu.
Voulia, patiekalas paruoštas ir jau po kelių minučių kompanija ragauja ir mėgaujasi!
Dar bonus patarimas jums ir sau ateičiai. Kitą kartą naudočiau gal kiek tąsesnį sūrį, kuris taip greit nesustingtų, taip pat gal dar apšlaktyti alyvuogių aliejumi neprošal. Kai traškučiai įgeria drėgmę tampa skanesni 😉