Aktualijos

Geriausiems lietuviškiems produktams išdalinti apdovanojimai

Žemės ūkio ministerijoje išdalinti apdovanojimai konkurso „Kokybe paženklintas maistas 2024“ laureatams.

Organizatoriai iš viso sulaukė 34 produktų pasiūlymų, o juos vertino komisija, sudaryta iš maisto technologų, maisto saugos ir kokybės, visuomenės sveikatos bei mitybos specialistų.

Ekspertai vertino produktų sudėtį ir maistinę vertę, gamybos apimtis, taikomus tausius gamybos būdus, pakuočių tinkamumą perdirbti, poveikį klimatui, novatoriškumą bei išskirtinumą ir išrinko nugalėtojus trijų kokybės sistemų nominacijose.

Apdovanojimai įteikti ūkininkams:

Genovaitė Sakalauskienė už gaminį „Ekologiška smidrų užtepėlė“

Mantas Svidras už gaminį „Avietinis pagardas su baziliku“

Sigitas Stonys už gaminį „Medaus desertų rinkinys“

AB „Pieno žvaigždės“ už gaminį „Lietuviškas varškės sūris „Dvaro“ su kmynais

AB „Vilniaus paukštynas“ už gaminį „Šviežia viščiukų broilerių, užaugintų be antibiotikų, filė“

Jums gali patikti

Open Calzone, Tautvydo Padgursko nuotr.
Aktualijos

Kaune – galimybė paragauti atviros perlenktos picos

Perlenkta pica (calzone) daugeliui jau pažįstama, tačiau ar teko ragauti perlenktos, bet atvertos picos? Tokią picą sukūrė „New York Pizza“
Bulviniai blynai
Aktualijos

Traškūs bulviniai blynai: patarimai kaip kepti

Dažnas klausimas ir tai, ko visi siekia virtuvėje pasiraitoję rankoves ir pasiruošę kepti bulvinius blynus – kaip iškepti traškius. Šiame