Jubiliejinis „Sūrių festivalis“ vėl džiugins druskininkiečius ir miesto svečius, renginio laukiama jau spalio 26 d.
Šįmet pirmą kartą pakeistas Festivalio kalendorius ir vieta. Apie tai pasakoja vienas šio renginio rengėjų ir puoselėtojų, restorano „Velvetti“ savininkas Remigijus Žižys: „Su pernai tragiškai žuvusiu sūrininku Audriumi Jokubausku Festivalį rengdavome rugpjūčio viduryje, prieš Žolinę, Druskininkų Pramogų aikštėje.
Tačiau smulkiesiems sūrininkams vasara – pats darbymetis, be to karštomis dienomis šviežių produktų logistika, prekyba tampa sudėtingu iššūkiu. Pasitarę nusprendėme Festivalį stumtelėti į rudens pabaigą, nes ūkiuose lieka mažiau skubių lauko darbų, mažėja ir primelžiamo pieno kiekiai, sūrių gamyba. Kodėl „Snow Arena“? Ši uždara kurorto erdvė vienintelė šiuo metu tinkama rengti įspūdingą renginį keliems tūkstančiams dalyvių“.
„Sūrių festivalis“ buvo ir lieka ragavimų, skonio aptarimų, susitikimų su sūrininkais epicentras, savotiškas sūrininkystės forumas. Šįmet dalyvaus žinomi, ankstesnių Festivalių laurus pelnę ūkiai – „Varinis puodas“, „Vilmanto sūrinė“, „Auksaragė“, „Sūrių džiazas“, bus ir naujokų, o taip pat svečių iš kaimyninių valstybių – Latvijos, Lenkijos. Būtent Druskininkų sūrių vartotojai – gurmanai turi unikalią galimybę tiesiogiai pabendrauti su ūkininkais, sužinoti gyvulių ganiavos, sūrių gamybos, brandinimo, derinimo su maistu paslaptis, įsigyti naujų, mažiau žinomų karvių, ožkų, avių pieno produktų.