Restoranai

Pūdytas ryklys – koks jos skonis?

Pūdytas ryklys – šis islandiškas delikatesas tapo furšeto, surengto restorane „Sena skrynia“, akcentu.

„Visko mačiusius ir ragavusius žmones nustebinti yra sudėtinga, bet, regis, furšeto sumanytojams pavyko – niekas iš svečių pūdyto ryklio nebuvo ragavęs“, – sakė susitikimo, skirto pristatyti naują renginių sezoną Panemunėje įsikūrusiame restorane, vedėjas Gintaras Vidmantas.

Jis buvo vienas iš nedaugelio žmonių, kažkada turėjusių galimybę įvertinti pūdytos silkės skonį. Tad, pirmadienio vakarą vykusioje degustacijoje jis įsitikino – ryklio mėsa švelnesnė, o kvapas – ne toks aštrus.

Tam pritarė ir kino prodiuserio Gedimino Juodeikos mylimoji Živilė Jonikaitė. Pūdytos silkės ragavimas jai iki šiol kelia nemalonius prisiminimus. Žinomą moterį tuomet blogai nuteikė vien dėžutės atidarymas – ją prieš tai būtinai reikėjo laikyti šiltame vandenyje, kad patiekalo „aromatas“ būtų kuo labiau toleruojamas.

„Ryklys yra visai kitoks. Bent  jo skonį pajutau“, – šypsosi Ž. Jonikaitė.

Paragauti pūdyto ryklio ryžosi ne tik ji ir G. Vidmantas, bet ir G. Juodeika, plaukų stilistas Karolis Murauskas, dainininkas Deividas Dubinovas – Deivizo, aktorius Evaldas Leskauskas, floristas Modestas Vasiliauskas, dainininkė Aušrinė Gerikienė, krepšinio sirgaliai Nauris ir Normundas Maciai, salono savininkė Gintarė Butrimavičienė.

Prie susilaikiusiųjų liko solistė Monika Falcon, dainininkė Giulija Baužienė, iliuzionistas Modestas Petrikas, aktoriai Rita ir Marius Sekmokai, dizainerė Jolita Barzdžiuvienė, bušido čempionas Jordanas Poškaitis, vyrų kirpimo salono savininkas Justas Kalnutis bei kiti.

Jums gali patikti

Restoranai

„Michelin“ gido rekomenduojamo restorano meniu – ilgaamžiškumo paslaptys

Restoranas „Apvalaus stalo klubas“ yra įtrauktas į prestižinį „Michelin“ rekomenduotinų aplankyti restoranų gidą ir tai yra ypatingas pasiekimas. Gidas apima
Restoranai

Naujas restoranas Palangoje – „Karlas Grill House“

Palangoje duris atvėrė naujas restoranas pavadinimu „Karlas Grill House“. Restorano specifika – žvėrienos patiekalai. Skelbiama, kad tai – šeimos restoranas,