Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 25 min.
Reikės: 4 nilinių tilapijų filė be odos, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, ½ šaukštelio čili miltelių, ¼ šaukštelio maltos paprikos, ¼ šaukštelio malto kumino, druskos, šviežiai maltų pipirų; ½ šaukšto sviesto, 1 svogūno, 3 skiltelių česnako, ½ puodelio grietinėlės, ½ puodelio vištienos sultinio, ¼ puodelio pomidorų padažo, 1 šaukštelio džiovintų itališkų prieskonių, susmulkintų šviežių petražolių.
Gaminame:
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Tuo tarpu nedideliame indelyje sumaišykite čili miltelius, papriką, kuminą, druską ir pipirus. Paruoštu prieskonių mišiniu pagardinkite tilapijų filė.
- Sudėkite tilapiją į įkaitintą aliejų ir kepkite po 3 min. iš kiekvienos pusės arba kol iškeps (Kepimo laikas priklausys nuo filė storio). Išimkite iš keptuvės ir laikykite uždengę.
- Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite 3-4 minutes, kol suminkštės. Sudėkite česnaką ir pakepkite keliasdešimt sekundžių.
- Supilkite grietinėlę, vištienos sultinį ir pomidorų padažą; išmaišykite iki vientisos masės. Pagardinkite itališkais prieskoniais ir lėtai užvirinkite mišinį. Tuomet sumažinkite ugnį iki vidutinės ir patroškinkite maždaug 8 minutes. Retkarčiais pamaišykite.
- Paragaukite – jei reikia, pagardinkite padažą druska ir pipirais. Grąžinkite žuvį į keptuvę ir troškinkite dar maždaug 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies. Papuoškite petražolėmis ir patiekite.
Už receptą dėkojame Iki.