Receptai

Grilinto moliūgo salotos su feta ir apelsinų padažu

Reikės: 200 g šviežio moliūgo, 100 g špinatų, 150 g fetos, 150 g vyšninių pomidorų, 2 šaukštų moliūgų sėklų, 3 ½ šaukšto aliejaus, šiek tiek paprikos dribsnių, ½ šaukšto obuolių sidro acto, 2 šaukštų apelsinų sulčių, druskos, pipirų, 1 raudonojo svogūno.

Gaminame:

  1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite čili dribsniais. Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių, kol suminkštės. Atvėsinkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  2. Moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  3. Sumaišykite 3 šaukštus aliejaus, actą, apelsinų sultis, įdėkite druskos ir pipirų.
  4. Lėkštėje išdėliokite špinatus, moliūgą, vyšninius pomidorus, svogūno griežinėlius ir fetos sūrį. Užpilkite padažą ant salotų ir pabarstykite skrudintomis moliūgų sėklomis.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi