Patiekalui reikės:
- 2 vnt. kiaušinių;
- 2 v. š. miltų;
- 100 ml pieno;
- 1 v. š. varškės;
- 1 a. š. cukraus;
- 1 v. š. razinų;
- 1 v. š. „ghi „sviesto;
- žiupsnelio druskos;
- cukraus pudros, uogų papuošimui.
Gaminimo eiga:
- Razinas pamirkykite vandenyje mažiausiai 15 min.
- Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų su druska.
- Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, pieną, miltus, varškę ir cukrų. Į masę labai atsargiai įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus.
- Razinas nusausinkite. Jei dėsite dideles razinas, jas susmulkinkite.
- Įkaitinkite keptuvę (24 cm skersmens), išlydykite sviestą. Supilkite paruoštą masę į keptuvę, suberkite razinas.
- Kepkite omletą ant mažos kaitros, kol įgaus gražią auksinę spalvą, tada su mentele atsargiai apverskite. Omletą mentele suplėšykite į mažus, nelygius gabalėlius ir gerai apkepinkite.
- Iškeptą varškės omletą apibarstykite cukraus pudra, papuoškite uogomis.
Skanaus!