- 500 g šviežios vištienos krūtinėlių filė
- 1 raudonosios paprikos
- 1 geltonosios paprikos
- 1 žaliosios paprikos
- 1 didelio raudonojo svogūno
- 2 skiltelių česnako (smulkintų)
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. kmynų
- 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių
- 1 a. š. aitriosios paprikos miltelių
- 1 žaliosios citrinos sulčių
- Minkštų tortilijų (kvietinių arba kukurūzų miltų)
- Žiupsnelio druskos, pipirų
- Gvakamolės, salsos padažo, grietinės, sūrio, kalendros ir kitų pagardų pagal skonį
Dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, smulkintą česnaką, rūkytos ir aitriosios paprikų miltelius, žaliosios citrinos sultis, druską ir pipirus.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į paruoštą marinatą. Marinuokite vištienos juosteles šiame mišinyje bent 30 minučių, o dar geriau – per naktį šaldytuve.
Įkaitinkite didelę keptuvę ar grilį, ir ant didelės kaitros apkepkite marinuotas vištienos juosteles, kol jos gražiai apskrus – maždaug apie 5–7 minutes. Tuomet išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
Supjaustykite paprikas ir svogūną plonomis juostelėmis. Toje pačioje keptuvėje, kur kepėte vištieną, apkepkite paprikas ir svogūnus, kol suminkštės ir šiek tiek karamelizuosis – tam taip pat prireiks 5–7 minučių.
Sudėkite vištieną atgal į keptuvę su daržovėmis, sumaišykite ir šiek tiek pašildykite. Atskirai pašildykite tortilijas.
Kiekvienas valgytojas gali pats susikomplektuoti norimo skonio fachitą, į tortiliją įdėdamas vištienos ir daržovių mišinio, paskanindamas jį mėgstamais papildomais ingredientais: gvakamole, salsos padažu, grietine, sūriu ar kalendra. Skanaus!
Recepto autorius Vytaras Radzevičius. Už receptą dėkojame Lidl.