Patiekalui reikės:
- 750 g smulkintos triušienos;
- 2 šaukštų džiūvėsėlių;
- 2 šaukštų šviežios kapotos petražolės;
- 1 šaukštelio kapotų čiobrelių lapelių;
- 1 šaukštelio česnakų miltelių.
- Druskos ir pipirų pagal skonį
„Buffalo“ padažui reikės:
- 50 g lydyto sviesto;
- 50 g aštraus padažo;
- 1 šaukšto obuolių acto;
- 1 šaukšto Vorčesterio padažo;
- 1 žiupsnelio česnakų miltelių.
Mėlynojo pelėsinio sūrio padažui reikės:
- 150 g majonezo;
- 2 šaukštelių citrinos sulčių;
- 0.25 šaukštelio druskos;
- 70 g pelėsinio sūrio.
Salotoms reikės:
- 2 vnt. morkų;
- 2 vnt. salierų stiebų;
- 2 šaukštų aliejaus;
- 2 šaukštų acto.
Gaminimas:
- Dubenyje sumaišykite smulkintą triušieną, panko džiūvėsėlius, kapotas petražoles ir čiobrelius, česnakų miltelius. Pagardinkite druska ir pipirais. Suformuokite mėsainių maltinukus, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite 10 min. šaltai.
- Pasigaminkite garnyrą. Bulves labai gerai nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apibarstykite druska ir apšlakstykite aliejumi. Kepkite 180 ˚C temperatūros orkaitėje apie 30 min.
- Pasiruoškite „Buffalo“ padažą. Dubenyje išmaišykite visus padažui skirtus produktus.
- Paruoškite mėlynojo pelėsinio sūrio padažą. Dubenyje išmaišykite išvardintus produktus iki vientisos masės.
- Morkas nuskuskite ir supjaustykite su daržovių skustuku plonomis juostelėmis. Saliero stiebus nuplaukite ir supjaustykite įstrižais plonais griežinėliais. Daržoves apšlakstykite aliejumi, actu. Pamaišykite.
- Imkite suformuotus mėsainių paplotėlius, apšlakstykite „Buffalo“ padažu ir dėkite kepti ant grilio keptuvės arba ant grotelių. Kepkite iš abiejų pusių apie 6-8 min. Kepdami nuolat apšlakstykite „Buffalo“ padažu.
- Bandeles perpjaukite per pusę ir apkepkite ant grotelių. Ant vienos bandelės pusės dėkite iškeptą mėsainio paplotėlį, pagardinkite mėlynojo pelėsinio sūrio padažu, užberkite daržovių salotų ir uždėkite kitą bandelės pusę.
Skanaus!