Perlenkta pica (calzone) daugeliui jau pažįstama, tačiau ar teko ragauti perlenktos, bet atvertos picos? Tokią picą sukūrė „New York Pizza“ picerijos kūrėjai, tai pavadinę karštu „Open Calzone“ sumuštiniu.
Kaip teigia picerijos savininkai, tai yra itin puri, išskirtinai malonaus ir švelnaus skonio bandelė su itin aukštos kokybės produktais.
Evelina Zvicevičienė, viena iš picerijos kūrėjų, sako, kad tai – debesėlis, kuris maloniai stebina visus čia užsukančius klientus, tačiau jo atsiradimo istorija irgi yra gana įdomi.
„Prekybos miestelyje „Urmas“ turėjome galimybę atidaryti piceriją. Tačiau bėda – mūsų šefas nemėgsta picų! Jo primygtinis prašymas buvo sukurti kažką visiškai naujo, kažką tokio, kas patiktų net jam. Kartu norėjosi turėti naują, labai kokybišką produktą, dėl kurio žmonės pas mus atvažiuotų specialiai. Po daugybės nepasisekusių bandymų, intensyvaus ir sunkaus darbo, trukusio apie du mėnesius, pagaliau išgirdome „taip!“, – pasakojo pašnekovė.

Panašu į picą – bet ne pica
Pasak jos, rezultatas buvo pasiektas eksperimentuojant su tešlos kildymu. Kiekvieną kartą gaminant tešlą reikia griežtai laikytis proporcijų ir nustatyto laiko, skirto jos maišymui bei brandinimui.
„Iš tiesų, net sunku apibūdinti ką mes čia sukūrėme – nei Kaune, nei turbūt Lietuvoje nerasite nieko panašaus, o ir pasaulyje tokių dalykų dar reikėtų paieškoti. Vizualiai tai primena šiek tiek pravertą calzone picą, bet tai nėra pica. Į ką tik iškeptą purią bandelę traškiu paviršiumi dedame šviežius produktus, kurie nėra kepami. Todėl teisingiausia šį mūsų kūrinį vadinti karštu sumuštiniu.
Kita vertus, tai, ką mes vadiname bandele, primena ir iš dalies užlenktą picos padą. Žodžiu, apibūdinti nelengva, bet geriausiai už viską kalba skonis – jau po pirmų kąsnių dažniausiai pasigirsta susižavėjimo šūksniai, lydimi iš nuostabos pakeltų antakių“, – apie klientų reakcijas pasakojo Evelina.
Šiuo metu yra 4 skonių „Open Calzone“ sumuštiniai: su mortadela, saliamiu, serano kumpiu ir vištiena. Visuose dar yra naudojamas rikotos sūris ir šviežia mocarela. Tai suteikia dar daugiau švelnaus ypatingo skonio.