Desertui reikės:
4 vnt. prinokusių bananų;
30 g „ghi“ sviesto;
50 g rudojo cukraus;
1/2 a. š. cinamono;
Žiupsnelis druskos;
15 ml citrinos sulčių.
Gaminimo eiga:
- Bananus nulupkite ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite „ghi“ sviestą.
- Į keptuvę su tirpintu „ghi“ sviestu dėkite bananus ir kepkite apie 2–3 min., kol jie taps auksinės spalvos ir šiek tiek suminkštės.
- Į bananus supilkite rudąjį cukrų, cinamoną ir druską. Maišykite, kol cukrus ištirps ir bananai bus apdengti karamelės mase.
- Įdėkite citrinos sultis ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Kepkite dar 1–2 min., kol karamelė taps tiršta ir klampi.
Skanaus!