Patiekalui reikės:
- 6–8 tortilijų;
- 230 g ekologiško tako padažo;
- 300 g ekologiško aitraus padažo;
- Ekologiškų silpnai sūdytų kukurūzų traškučių;
- 170 g virtų juodųjų pupelių;
- 150 g kukurūzų (šviežių arba šaldytų);
- 1 paprikos (raudonos, geltonos arba žalios), supjaustytos kubeliais;
- 1 avokado, supjaustyto griežinėliais;
- 150 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę;
- 1 nedidelio raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto;
- 1 laimo, supjaustyto skiltelėmis;
- 20 g šviežios kalendros, susmulkintos;
- 70 g smulkintų salotų arba mišrių žalumynų;
- 50 g susmulkinto sūrio;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga:
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies 2–3 min. pakepkite pupeles ir kukurūzus, kol pašils.
- Sudėkite kubeliais supjaustytą papriką ir kepkite dar 2 min., kol paprikos šiek tiek suminkštės, bet vis dar bus traškios.
- Pagal skonį šį mišinį pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
- Kvietines tortilijas įkaitinkite sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies maždaug po 30 sek. iš kiekvienos pusės.
- Padėkite šiltą tortiliją ant lėkštės.
- Ant tortilijos užtepkite šaukštą ekologiško taco padažo.
- Į tortilijos vidurį įdėkite didelį šaukštą daržovių įdaro.
- Ant viršaus uždėkite avokado griežinėlių, vyšninių pomidorų, pjaustyto raudonojo svogūno, smulkintų salotų arba žalumynų mišinio ir pabarstykite sūrio.
- Pagal skonį apšlakstykite ekologišku aštriu padažu, ant viršaus užberkite šviežių kalendrų ir patiekite su laimo skiltelėmis.
- Takus patiekite su ekologiškais lengvai sūdytais kukurūzų traškučiais (taip pat galite patiekti likusį ekologišką tako ir aštrų padažą traškučiams pamirkyti).
Skanaus!