Netikėtai nuostabus derinys! Kai ragautojai sužino, kad paslaptis slypi traškiuosiuose druska pabarstytuose sausainėliuose – maloniai nustemba ir sako kartosiantys jau savo namuose.
4 porcijoms reikės:
- 100 g ožkos sūrio
- 250 g maskarponės sūrio
- 1 pakelio brecelių
- Citrinos sulčių
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus arba kito saldiklio
- Sezoninių uogų (tinka braškės, trešnės, mėlynės, avietės, šilauogės ir kitos uogos)
Gaminimas:
Ožkos sūrį ir maskarponės sumaišome (galima tiek ranka, tiek ir mikseriu), gardiname cukrumi, lašeliu citrinos sulčių ir dedame į šaldytuvą. Brecelius elektriniu trintuvu susmulkiname į smulkios masės, o pasirinktas uogas arba jų miksą smulkiai supjaustome. Viskas! Dabar tereikia viską gražiai susluoksniuoti ir po kelių minučių tiekti į stalą.
Į nedidelius indelius (geriau permatomus, kad matytųsi sluoksniai) dedame šaukštą sūrių masės ir padengiame plonu sluoksniu smulkintų sausainių. Taip sluoksniuojame kol liks keli centimetrai iki indo viršaus. Galiausiai, gausiai krauname uogų ir bėgame ragauti. Skanaus!
Už receptą dėkojame Lidl.