Patiekalui reikės:
- 900 g kiaulienos sprandinės be kaulo;
- 280 ml kokosų arba karvės pieno;
- 2 skiltelių česnako;
- 2 šaukštų ciberžolės;
- 0,5 šaukštelio maltos kalendros;
- 4 šaukštų augalinio aliejaus;
- 2 šaukštų medaus;
- 1 šaukšto austrių padažo;
- 2 šaukštelių tamsaus sojų padažo;
- druskos, pipirų – po pora žiupsnelių;
- bambukinių iešmelių.
Kaip gaminti:
- Supjaustykite kiaulieną pailgais 2–2,5 cm pločio ir 3–4 cm ilgio gabaliukais. Kuo jie bus plonesni, tuo minkštesni bus iškepę.
- Virtuvės kombainu sutrinkite česnakus. Supilkite 80 ml pieno, sojų ir austrių padažus, 1 šaukštą aliejaus, sukrėskite medų, įberkite maltos kalendros, pipirų ir druskos. Viską gerai sumaišykite.
- Dubenyje sumaišykite supjaustytą kiaulieną ir sutrintus ingredientus. Dubenį uždenkite ir mėsą marinuokite šaldytuve mažiausiai 3–4 valandas (geriausia – per naktį).
- Iš šaldytuvo išimkite marinuotus kiaulienos gabaliukus ir leiskite mėsai pastovėti kambario temperatūroje 5–10 minučių. Tada jau galite suverti mėsos gabaliukus ant išmirkytų medinių iešmelių.
- Įkaitinkite grilį iki vidutinės temperatūros. Ištepkite grilio groteles likusiu augaliniu aliejumi.
- Kepkite 6–8 minutes kiekvieną pusę (kepdami galite apversti kelis kartus). Kiaulienos gabaliukas visiškai iškepa maždaug per 12–15 minučių. Sukdami iešmelius, kepkite mėsą grilyje, nuolat pašlakstydami kokosų arba karvių pienu.
- Patiekite su virtais Jasmine ryžiais.
Skanaus!