Receptai

Naminis arbūzų šerbetas arba sorbetas (receptas)

Kadangi jo skonis nėra viską užgožiantis, arbūzas labai dera ir su kitais ingredientais – pavyzdžiui, sūriu, mėtomis, šilauogėmis. Iš šių paprastų ir nebrangių ingredientų verta ruošti salotas, kurias norėsis valgyti jau akimis. O užklupus karščiams, tikrai išgelbės arbūzų šerbetas – išleidę visai mažai, namuose pasigaminsite gaivinantį desertą, pasakoja „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė.

Reikės: ½ arbūzo, 100 ml citrinos sulčių, 50 g medaus, 150 ml kondensuoto pieno arba tiršto kokosų pieno.

Gaminame:

1.                         Iš arbūzo išskobkite minkštimą ir sutrinkite.

2.                         Į minkštimą įpilkite citrinos sulčių ir kondensuoto arba kokosų pieno.

3.                         Medų pašildykite, kad būtų skystas. Jei jis jau tokios konsistencijos, tiesiog įmaišykite į mišinį.

4.                         Viską gerai išmaišykite ir perkelkite į metalinį indą.

5.                         Įdėkite į šaldiklį maždaug 25 minutėms.

6.                         Tada įdėkite į ledo smulkintuvą arba blenderį ir sumaišykite, kad gautųsi į košę panaši konsistencija.

7.                         Patiekite su ledo kubeliais ir mėtomis.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi