Kadangi jo skonis nėra viską užgožiantis, arbūzas labai dera ir su kitais ingredientais – pavyzdžiui, sūriu, mėtomis, šilauogėmis. Iš šių paprastų ir nebrangių ingredientų verta ruošti salotas, kurias norėsis valgyti jau akimis. O užklupus karščiams, tikrai išgelbės arbūzų šerbetas – išleidę visai mažai, namuose pasigaminsite gaivinantį desertą, pasakoja „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė.
Reikės: ½ arbūzo, 100 ml citrinos sulčių, 50 g medaus, 150 ml kondensuoto pieno arba tiršto kokosų pieno.
Gaminame:
1. Iš arbūzo išskobkite minkštimą ir sutrinkite.
2. Į minkštimą įpilkite citrinos sulčių ir kondensuoto arba kokosų pieno.
3. Medų pašildykite, kad būtų skystas. Jei jis jau tokios konsistencijos, tiesiog įmaišykite į mišinį.
4. Viską gerai išmaišykite ir perkelkite į metalinį indą.
5. Įdėkite į šaldiklį maždaug 25 minutėms.
6. Tada įdėkite į ledo smulkintuvą arba blenderį ir sumaišykite, kad gautųsi į košę panaši konsistencija.
7. Patiekite su ledo kubeliais ir mėtomis.