Receptai

Purus biskvitinis pyragas su uogų džemu

Biskvitinis pyragas

Patiekalui reikės:

  • 175 g sviesto ir dar šiek tiek formai ištepti;
  • 175 g cukraus;
  • 175 g savaime kylančių miltų (arba į paprastus miltus įdėkite 2 šaukštelius kepimo miltelių);
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 200 g braškių arba aviečių džemo ir plaktos grietinėlės arba ledų patiekiant. 

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C / 180 °C (su vėjeliu). 20 x 30 cm skardą ar kepimo indą ištepkite sviestu.
  2. Iki vientisos masės išsukite sviestą, cukrų, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, kiaušinius, vanilės ekstraktą.
  3. Ant kepimo indo dugno paskleiskite džemą, virš jo sudėkite ir išlyginkite tešlos masę.
  4. Kepkite 20–30 min., kol biskvitas iškils ir taps auksinės spalvos, o į kepinį įsmeigtas medinis pagaliukas bus švarus. Patiekite šiltą su ledais ar plakta grietinėle.

Skanaus!

Už receptą dėkojame „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi