Patiekalui reikės:
- 175 g sviesto ir dar šiek tiek formai ištepti;
- 175 g cukraus;
- 175 g savaime kylančių miltų (arba į paprastus miltus įdėkite 2 šaukštelius kepimo miltelių);
- 2 vnt. kiaušinių;
- 1 a. š. vanilės ekstrakto;
- 200 g braškių arba aviečių džemo ir plaktos grietinėlės arba ledų patiekiant.
Gaminimo eiga:
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C / 180 °C (su vėjeliu). 20 x 30 cm skardą ar kepimo indą ištepkite sviestu.
- Iki vientisos masės išsukite sviestą, cukrų, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, kiaušinius, vanilės ekstraktą.
- Ant kepimo indo dugno paskleiskite džemą, virš jo sudėkite ir išlyginkite tešlos masę.
- Kepkite 20–30 min., kol biskvitas iškils ir taps auksinės spalvos, o į kepinį įsmeigtas medinis pagaliukas bus švarus. Patiekite šiltą su ledais ar plakta grietinėle.
Skanaus!
Už receptą dėkojame „Rimi“.