Garnyrui reikės:
- 2 vnt. vidutinio dydžio burokėlių;
- 2 vnt. didelių morkų, supjaustytų kubeliais;
- 2 vnt. pastarnokų, supjaustytų kubeliais;
- 1 vnt. didelės saldžiosios bulvės, supjaustytos kubeliais;
- 3–4 vnt. rozmarino šakelių;
- 60 g medaus;
- 30–45 ml alyvuogių aliejaus;
- Žiupsnelio druskos;
- Žiupsnelio juodųjų maltų pipirų.
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Supjaustytas daržoves, išskyrus burokėlius, sudėkite į didelę kepimo formą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, medumi ir pabarstykite druska bei pipirais. Įdėkite rozmarino šakeles tarp daržovių.
- Burokėlius apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir suvyniokite į aliuminio foliją. Padėkite ant atskiros kepimo skardos.
- Kepkite visas daržoves apie 45 min. arba tol, kol jos suminkštės (patikrinti įkišus šakutę).
- Patiekdami supjaustykite keptą burokėlį ir sudėkite į lėkštę su kitomis daržovėmis.
Skanaus!
Už receptą dėkojame „Rimi“.

