Receptai

Daržovių garnyras su medumi ir rozmarinais

Garnyrui reikės:

  • 2 vnt. vidutinio dydžio burokėlių;
  • 2 vnt. didelių morkų, supjaustytų kubeliais;
  • 2 vnt. pastarnokų, supjaustytų kubeliais;
  • 1 vnt. didelės saldžiosios bulvės, supjaustytos kubeliais;
  • 3–4 vnt. rozmarino šakelių;
  • 60 g medaus;
  • 30–45 ml alyvuogių aliejaus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnelio juodųjų maltų pipirų.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Supjaustytas daržoves, išskyrus burokėlius, sudėkite į didelę kepimo formą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, medumi ir pabarstykite druska bei pipirais. Įdėkite rozmarino šakeles tarp daržovių.
  3. Burokėlius apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir suvyniokite į aliuminio foliją. Padėkite ant atskiros kepimo skardos.
  4. Kepkite visas daržoves apie 45 min. arba tol, kol jos suminkštės (patikrinti įkišus šakutę).
  5. Patiekdami supjaustykite keptą burokėlį ir sudėkite į lėkštę su kitomis daržovėmis. 

Skanaus!

Už receptą dėkojame „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi