Patiekalui reikės:
- 300 g braškių;
- 100 g imbierinių sausainių;
- klevų sirupo – užpilti pagal skonį.
Maskarponės kremui reikės:
- 500 g maskarponės sūrio;
- 50 g plakamosios grietinėlės;
- 0,5 v. š. klevų sirupo;
- 0,5 a. š. vanilės;
- mėtų lapelių – papuošimui.
Gaminimo eiga:
- Maskarponės sūrį iki purumo suplakite su grietinėle, klevų sirupu, vanile.
- Braškes nuplaukite ir perpjaukite per pusę. Į stiklines taures sudėkite sutrupintus imbierinius sausainius, maskarponės kremą, uogas ir užpilkite klevų sirupo. Desertą papuoškite mėtų arba melisų lapeliais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame „Rimi“.