Receptai

Braškių, maskarponės ir imbierinių sausainių desertas

Patiekalui reikės:

  • 300 g braškių;
  • 100 g imbierinių sausainių;
  • klevų sirupo – užpilti pagal skonį.

Maskarponės kremui reikės:

  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 50 g plakamosios grietinėlės;
  • 0,5 v. š. klevų sirupo;
  • 0,5 a. š. vanilės;
  • mėtų lapelių – papuošimui.

Gaminimo eiga:

  1. Maskarponės sūrį iki purumo suplakite su grietinėle, klevų sirupu, vanile. 
  2. Braškes nuplaukite ir perpjaukite per pusę. Į stiklines taures sudėkite sutrupintus imbierinius sausainius, maskarponės kremą, uogas ir užpilkite klevų sirupo. Desertą papuoškite mėtų arba melisų lapeliais.

Skanaus!

Už receptą dėkojame „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi