Patiekalui reikės:
- 2 vnt. doradų;
- 2 vnt. pankolių;
- 20 vnt. vyšninių pomidorų;
- 1 vnt. citrinos;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a. š. pankolio sėklų;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga:
- Pasiruoškite doradas. Jei žuvys neskrostos – kruopščiai jas išvalykite, pašalinkite žiaunas, nuplaukite ir nusausinkite. Iš abiejų žuvų pusių padarykite po tris įpjovas.
- Plonais griežinėliais supjaustytą pankolį apšlakstykite citrinos sultimis, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite pankolių sėklas, paskaninkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Viską išmaišykite. Dalį pankolių sukiškite į žuvų vidų.
- Kepimo indą ištepkite aliejumi, vienu sluoksniu sudėkite pankolius ir kimštas doradas. Šone sudėkite perpus pjaustytus pomidorus.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20–25 minutes arba tol, kol žuvis bus iškepusi.
Skanaus!
Už receptą dėkojame „Rimi“.