Receptai

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su persikais

Pyragėliai

Kepiniui reikės:  

  • 500 g bemielės šaldytos sluoksniuotos tešlos;
  • 1 skardinės konservuotų persikų;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 1 citrinos sulčių. 

Gaminimo eiga:

  1. Sluoksniuotą tešlą apie 20 minučių palikite kambario temperatūroje, kad atitirptų.
  2. Tuomet supjaustykite tešlą kvadratais.
  3. Tešlos kraštus aptepkite kiaušinio trynio plakiniu ir per vidurį sudėkite persikų puseles.
  4. Pyragėlius kepkite 180 °C temperatūroje apie 15–20 min.
  5. Cukraus pudrą sumaišykite su citrinos sultimis, gautu glajumi apšlakstykite pyragėlius. 

Skanaus! Už receptą dėkojame „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi