Jums reikės:
- 400 g. baltųjų pupelių – baltosios pupelės
- 800 g. trintų pomidorų – pomidorų gabaliukai
- 100 ml. pomidorų pastos – ekologiški trinti pomidorai
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 1 skiltelės malto česnako;
- Pusės šaukštelio džiovinto raudonėlio;
- Pusės šaukštelio baziliko;
- Ketvirtadalio šaukštelio džiovinto čiobrelio;
- Ketvirtadalio šaukštelio džiovinto rozmarino;
- Aitriosios paprikos miltelių ir juodųjų pipirų pagal skonį;
- Šaukštelio rudojo cukraus;
- 2 puodelių daržovių sultinio;
- 1 šaukšto mielių;
- Druskos pagal skonį.
Gaminimo eiga:
- Įpilkite alyvuogių aliejų į puodą, įdėkite smulkintą česnaką, raudonėlį, čiobrelį, rozmariną, aitriosios paprikos miltelius ir juoduosius pipirus. Šį mišinį kepkite ant vidutinio karščio pamaišydami, kol česnakas pasidarys minkštesnis.
- Įdėkite pomidorų pastą ir rudąjį cukrų. Kepkite maišydami apie 2–3 minutes, kol pasta susimaišys su žolelėmis ir česnaku.
- Įdėkite sutrintus pomidorus ir daržovių sultinį į puodą ir viską sumaišykite. Po to įdėkite konservuotas baltąsias pupeles (kartu su jų skysčiu) į trintuvą ir trinkite iki tol, kol pasidarys vientisa masė. Supilkite pupeles į kaistantį sriubos puodą ir maišykite, kol viskas pataps vientisa mase.
- Uždenkite puodą dangčių ir leiskite sriubai užvirti. Kai tik tai įvyks, sumažinkite ugnį iki mažos ir leiskite pavirti apie 20 minučių.
- Galiausiai, įdėkite į puodą mieles ir maišykite, kol jos pataps vientisa mase. Įdėkite druskos pagal skonį ir pateikite karštą.
Skanaus! Už receptą dėkojame „Rimi“.