Receptai

Šilta pomidorų sriuba su pupelėmis ir mielėmis

Jums reikės:

  • 400 g. baltųjų pupelių – baltosios pupelės
  • 800 g. trintų pomidorų – pomidorų gabaliukai
  • 100 ml. pomidorų pastos – ekologiški trinti pomidorai
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 skiltelės malto česnako;
  • Pusės šaukštelio džiovinto raudonėlio;
  • Pusės šaukštelio baziliko;
  • Ketvirtadalio šaukštelio džiovinto čiobrelio;
  • Ketvirtadalio šaukštelio džiovinto rozmarino;
  • Aitriosios paprikos miltelių ir juodųjų pipirų pagal skonį;
  • Šaukštelio rudojo cukraus;
  • 2 puodelių daržovių sultinio;
  • 1 šaukšto mielių;
  • Druskos pagal skonį.

Gaminimo eiga:

  1. Įpilkite alyvuogių aliejų į puodą, įdėkite smulkintą česnaką, raudonėlį, čiobrelį, rozmariną, aitriosios paprikos miltelius ir juoduosius pipirus. Šį mišinį kepkite ant vidutinio karščio pamaišydami, kol česnakas pasidarys minkštesnis.
  2. Įdėkite pomidorų pastą ir rudąjį cukrų. Kepkite maišydami apie 2–3 minutes, kol pasta susimaišys su žolelėmis ir česnaku.
  3. Įdėkite sutrintus pomidorus ir daržovių sultinį į puodą ir viską sumaišykite. Po to įdėkite konservuotas baltąsias pupeles (kartu su jų skysčiu) į trintuvą ir trinkite iki tol, kol pasidarys vientisa masė. Supilkite pupeles į kaistantį sriubos puodą ir maišykite, kol viskas pataps vientisa mase.
  4. Uždenkite puodą dangčių ir leiskite sriubai užvirti. Kai tik tai įvyks, sumažinkite ugnį iki mažos ir leiskite pavirti apie 20 minučių.
  5. Galiausiai, įdėkite į puodą mieles ir maišykite, kol jos pataps vientisa mase. Įdėkite druskos pagal skonį ir pateikite karštą. 

Skanaus! Už receptą dėkojame „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi