Receptai

Įdarytos paprikos (receptas)

Foto: Darius Jaunius Kretavičius

Patiekalui reikės:

  • Paprikų;
  • Svogūno;
  • Česnako;
  • Faršo;
  • Ryžių;
  • Druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.

Receptas:

1. Paprikas perpjauti pusiau ir išskobti sėklytes (kotelių nenupjaukite). Sudėti į didelį puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir pavirti ant nedidelės kaitros 5 minutes, kad paprikos suminkštėtų. Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu ir nusausinti.

Foto: Darius Jaunius Kretavičius
Foto: Darius Jaunius Kretavičius
Foto: Darius Jaunius Kretavičius
Foto: Darius Jaunius Kretavičius
Foto: Darius Jaunius Kretavičius
Foto: Darius Jaunius Kretavičius

2. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti ir pakepinti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus. Sumaišyti su faršu, virtais ryžiais, smulkintomis petražolėmis ir pomidorų pasta. Pagal skonį pagardinti druska, pipirais ir mėgiamais prieskoniais mėsai.

Foto: Darius Jaunius Kretavičius
Foto: Darius Jaunius Kretavičius

3. Į paprikų puseles standžiai pridėti mėsos įdaro. Puseles išdėlioti ant kepimo skardos, jog viena su kita nesiliestų.

Foto: Darius Jaunius Kretavičius
Foto: Darius Jaunius Kretavičius

4. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tada apibarstyti tarkuotu sūriu ir pakepti dar kelias minutes iki sūris išsilydys.

Foto: Darius Jaunius Kretavičius
Foto: Darius Jaunius Kretavičius
Foto: Darius Jaunius Kretavičius
Foto: Darius Jaunius Kretavičius

5. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais.

Foto: Darius Jaunius Kretavičius
Foto: Darius Jaunius Kretavičius

Skanaus!

Recepto ir nuotraukų autorius Darius Jaunius Kretavičius. Dėkojame už receptą!

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi