Patiekalui reikės:
- Paprikų;
- Svogūno;
- Česnako;
- Faršo;
- Ryžių;
- Druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.
Receptas:
1. Paprikas perpjauti pusiau ir išskobti sėklytes (kotelių nenupjaukite). Sudėti į didelį puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir pavirti ant nedidelės kaitros 5 minutes, kad paprikos suminkštėtų. Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu ir nusausinti.



2. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti ir pakepinti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus. Sumaišyti su faršu, virtais ryžiais, smulkintomis petražolėmis ir pomidorų pasta. Pagal skonį pagardinti druska, pipirais ir mėgiamais prieskoniais mėsai.

3. Į paprikų puseles standžiai pridėti mėsos įdaro. Puseles išdėlioti ant kepimo skardos, jog viena su kita nesiliestų.

4. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tada apibarstyti tarkuotu sūriu ir pakepti dar kelias minutes iki sūris išsilydys.


5. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais.

Skanaus!
Recepto ir nuotraukų autorius Darius Jaunius Kretavičius. Dėkojame už receptą!