Patiekalui reikės:
- 4 vnt. kambario temperatūros kiaušinių;
- 70 g. cukraus;
- 100 g. persijotų miltų;
- 0.75 šaukštelio kepimo miltelių;
- 200 ml 36 proc. riebumo grietinėlės;
- 1 šaukšto cukraus pudros;
- 1 stiklinės supjaustytų braškių ar kitų šviežių uogų.
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu ir prie jos dugno prilipdykite pagal formos dydį iškirptą
- Kiaušinius su cukrumi išplakite elektriniu plaktuvu, kol mišinys taps labai purus, o jo tūris patrigubės.
- Miltus kartu su kepimo milteliais persijokite į atskirą indą. Juos per sietelį atsargiai suberkite į kiaušinių ir cukraus plakinį ir atsargiai išmaišykite mentele. Suverskite gautą masę į paruoštą kepimo skardą ir išlyginkite paviršių.
- Kepkite apie 12 min., kol biskvitas gražiai paruduos. Tada išimkite iš orkaitės ir palikite 5-10 min. skardoje truputį atvėsti.
- Ant stalo patiesę švarų rankšluostį ant jo išverskite biskvitą. Jį kartu su rankšluosčiu palei kraštinę atsargiai susukite į vyniotinį, pernelyg nespausdami. Tada palikite visiškai atvėsti.
- Suplakite grietinėlę su cukraus pudra iki labai tvirtos masės. Išvyniokite biskvitą. Ir mentele ištepkite ant viso paviršiaus grietinėlę, palikdami tik kraštelius. Pabarstykite braškėmis ir susukite biskvitą į ruloną.
- Pyrago viršų pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite braškėmis.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.