Saldainiams reikės:
- 1 puodelio nesaldinto kreminio žemės riešutų kremo – kreminis žemės riešutų kremas
- 4 šaukštų kambario temperatūros sviesto
- 250 g juodojo šokolado – juodasis šokoladas
- 1 puodelio miltelinio cukraus;
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 1/4 šaukštelio druskos.
Kaip gaminti:
Elektriniu maišytuvu apie 2 min plakite cukrų, riešutų kremą, sviestą, vanilę ir druską. Tada iš masės formuokite nedidelius rutuliukus ir išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, dėkite ją į šaldiklį maždaug 20 minučių.
Kai rutuliukai sutvirtės, ištirpinkite šokoladą.
Antrą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Rutuliukus vieną po kito panardinkite į šokoladą, nuvarvinkite perteklių ir dėkite ant skardos. Galite pabarstyti druskos dribsniais, papuošti glajumi ar kokoso drožlėmis. Saldainius atšaldykite ir laikykite šaldytuve.
Skanaus!
Už receptą dėkojame „Rimi“.