Receptai

Šokoladiniai saldainiai su riešutų kremo įdaru

Šokoladiniai saldainiai

Saldainiams reikės:

  • 1 puodelio nesaldinto kreminio žemės riešutų kremo – kreminis žemės riešutų kremas
  • 4 šaukštų kambario temperatūros sviesto
  • 250 g juodojo šokolado – juodasis šokoladas
  • 1 puodelio miltelinio cukraus;
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 1/4 šaukštelio druskos.

Kaip gaminti:

Elektriniu maišytuvu apie 2 min plakite cukrų, riešutų kremą, sviestą, vanilę ir druską. Tada iš masės formuokite nedidelius rutuliukus ir išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, dėkite ją į šaldiklį maždaug 20 minučių.

Kai rutuliukai sutvirtės, ištirpinkite šokoladą.

Antrą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Rutuliukus vieną po kito panardinkite į šokoladą, nuvarvinkite perteklių ir dėkite ant skardos. Galite pabarstyti druskos dribsniais, papuošti glajumi ar kokoso drožlėmis. Saldainius atšaldykite ir laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Už receptą dėkojame „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi