Receptai

Užkandis: traškios brusketos su kumpiu, pomidorų tyre ir lengvu česnakiniu poskoniu

Brusketa su pomidorais ir kumpiu

INGREDIENTAI:

  •     80 g vytinto kiaulienos kumpio;
  •     šlakelis alyvuogių aliejaus;
  •     1 ilgas batonas;
  •     keli pomidorai;
  •     kelios skiltelės česnako;
  •     žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
  •     ryšulėlis šviežių bazilikų.

KAIP GAMINTI:

    Batoną supjaustome vidutinio storio riekutėmis, apšlakstome jas alyvuogių aliejumi ir apkepame 200 laipsnių orkaitėje.

    Pomidorus perpjauname perpus ir sutarkuojame minkštimą, kad išeitų vientisa masė. Pagardiname druska.

    Apkeptas riekutes lengvai ištepame česnaku, tepame paruoštą pomidorų tyrę ir dedame kumpio griežinėlius.

    Brusketas pagardiname juodaisiais pipirais ir druska, šlakeliu alyvuogių aliejaus bei šviežiais bazilikais.

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Cukrinis avinėlis“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi