INGREDIENTAI:
- 80 g vytinto kiaulienos kumpio;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- 1 ilgas batonas;
- keli pomidorai;
- kelios skiltelės česnako;
- žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
- ryšulėlis šviežių bazilikų.
KAIP GAMINTI:
Batoną supjaustome vidutinio storio riekutėmis, apšlakstome jas alyvuogių aliejumi ir apkepame 200 laipsnių orkaitėje.
Pomidorus perpjauname perpus ir sutarkuojame minkštimą, kad išeitų vientisa masė. Pagardiname druska.
Apkeptas riekutes lengvai ištepame česnaku, tepame paruoštą pomidorų tyrę ir dedame kumpio griežinėlius.
Brusketas pagardiname juodaisiais pipirais ir druska, šlakeliu alyvuogių aliejaus bei šviežiais bazilikais.
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Cukrinis avinėlis“.