Porcijos: 12 blynelių
Gaminimo laikas: 30 min. (15 min. ruošti ir 15 min. kepti)
Reikės: 3 kiaušinių (M dydžio, kambario temperatūros), 1,5 šaukšto cukraus, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 75 g kvietinių miltų, 1 žiupsnelio druskos, 160 ml pieno, 3 šaukštų kambario temperatūros sviesto. Priedams pasirinktinai: cukraus pudros, šviežių uogų, uogienės, skrudintų migdolų drožlių, sezoninių vaisių, šokoladinio kremo, grietinėlės, jogurto, cinamono ir pan.
Gaminame:
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C (viršaus ir apačios režimu). Įdėkite groteles ant vidurinės lentynos ir ant jos pastatykite metalinę 12 keksiukų skardą – taip, neriebaluotą ir be popierinių kepimo puodelių. Taip įkaitinsite orkaitę, o tai labai svarbu, kad olandiški blyneliai būtų sėkmingi.
- Baigiantis kaitinimo laikui, padarykite paprastą blynų tešlą. Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, miltus, druską ir pieną labai gerai sumaišykite – geriausia naudoti rankinį plakiklį ar blenderį, kad tešla būtų visiškai vientisa ir skysta.
- Įkaitinę orkaitę ir keksiukų skardą, atsargiai groteles ištraukite šiek tiek į priekį ir į kiekvieną keksiukų formelę įdėkite maždaug avinžirnio dydžio minkšto sviesto gabalėlį. Nelaukdami, kol jis visiškai ištirps, iš karto supilstykite tešlą į formeles (kiekviena turi būti užpildyta maždaug po pusę ar šiek tiek mažiau).
- Viską pašaukite atgal į orkaitę ir kepkite apie 14–16 minučių, kol blyneliai iškils, paruduos ir iškeps.
- Orkaitėje jie gerokai išsipūs, tačiau nesijaudinkite, jei jie vėl subliukš vos tik atidarius orkaitės dureles. Taip ir turi būti su „dutch baby“ – tuomet blynelius labai patogu pripildyti pasirinktų priedų.
- Valgomuoju šaukštu ar nedidele silikonine mentele atsargiai iškelkite blynelius iš keksiukų skardos, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su norimais priedais.
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Iki“.