Valentino diena dažnai kvepia kepiniais – jaukiais, kartais kiek nostalgiškais ir visada tokiais, kurie suburia šeimą. Jogurtinės spurgytės – būtent tokios. Jas taip lengva paruošti ir taip skanu ragauti, kad norisi kartoti dar ne kartą – jos tikrai akimirksniu tampa vienos mėgstamiausių! Šių spurgyčių paslaptis slypi graikiškame jogurte, kuris kepiniui suteikia purumo bei lengvumo, o apelsinų žievelės – ypatingą poskonį.
INGREDIENTAI:
- 1 ½ puodelio miltų;
- 1 ½ a. š. kepimo miltelių;
- 200 g graikiško jogurto;
- 2 kiaušiniai;
- 4 a. š. cukraus;
- 3 a. š. cukraus pudros.
- 1 a. š. smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės;
- aliejus kepimui.
KAIP GAMINTI:
- Dubenyje sumaišykite birius produktus – miltus, kepimo miltelius bei cukrų.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius kartu su jogurtu bei tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Supilkite viską į birių produktų dubenį.
- Išmaišykite tešlą – pradžioje maišykite šaukštu, vėliau lengvai ją išminkykite. Tešla turėtų nelipti prie pirštų – jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų.
- Puode įkaitinkite aliejų.
- Tarp delnų formuokite norimo dydžio spurgas ir jas apkepkite gerai įkaitintame aliejuje.
- Iškepusias spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
- Spurgytes pagardinkite cukraus pudra. Taip pat galite šalia patiekti apelsininį jogurto padažą – tiesiog pagardinkite jogurtą šlakeliu apelsinų sulčių ir tarkuotomis apelsinų žievelėmis.
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Cukrinis avinėlis“. Gausis puikios spurgos!