Receptai

Jogurto spurgytės (receptas)

Valentino diena dažnai kvepia kepiniais – jaukiais, kartais kiek nostalgiškais ir visada tokiais, kurie suburia šeimą. Jogurtinės spurgytės – būtent tokios. Jas taip lengva paruošti ir taip skanu ragauti, kad norisi kartoti dar ne kartą – jos tikrai akimirksniu tampa vienos mėgstamiausių! Šių spurgyčių paslaptis slypi graikiškame jogurte, kuris kepiniui suteikia purumo bei lengvumo, o apelsinų žievelės – ypatingą poskonį. 

INGREDIENTAI:

  • 1 ½ puodelio miltų;
  • 1 ½ a. š. kepimo miltelių;
  • 200 g graikiško jogurto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 4 a. š. cukraus;
  • 3 a. š. cukraus pudros.
  • 1 a. š. smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės;
  • aliejus kepimui.

KAIP GAMINTI:

  1. Dubenyje sumaišykite birius produktus – miltus, kepimo miltelius bei cukrų.
  2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius kartu su jogurtu bei tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Supilkite viską į birių produktų dubenį.
  3. Išmaišykite tešlą – pradžioje maišykite šaukštu, vėliau lengvai ją išminkykite. Tešla turėtų nelipti prie pirštų – jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų.
  4. Puode įkaitinkite aliejų.
  5. Tarp delnų formuokite norimo dydžio spurgas ir jas apkepkite gerai įkaitintame aliejuje.
  6. Iškepusias spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  7. Spurgytes pagardinkite cukraus pudra. Taip pat galite šalia patiekti apelsininį jogurto padažą – tiesiog pagardinkite jogurtą šlakeliu apelsinų sulčių ir tarkuotomis apelsinų žievelėmis.

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Cukrinis avinėlis“. Gausis puikios spurgos!

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi