Receptai

Gvakamolės receptas

Reikės:

  • 3 avokadų,
  • ½ šaukštelio kumino,
  • ½ šaukštelio česnako miltelių,
  • ½ šaukštelio svogūnų miltelių,
  • ½ šaukštelio druskos,
  • ¼ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • 1-2 šaukštų laimo sulčių,
  • 2 šaukštų smulkintos šviežios kalendros,
  • 2 pomidorų.

Avokadus perpjaukite, išimkite kauliuką ir šaukštu išskobkite minkštimą. Bulvių trintuvu arba šakute švelniai sutrinkite. Suberkite prieskonius ir 1 šaukštą laimo sulčių, viską išmaišykite. Sudėkite kalendrą ir smulkiais kubeliais pjaustytus pomidorus ir darkart sumaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, įpilkite papildomai druskos arba laimo sulčių.

Prieš patiekdami palikite bent 30 minučių kambario temperatūroje. Jeigu patieksite vėliau, apšlakstykite laimo sultimis ir labai sandariai uždenkite plastikine plėvele.

Skanaus!

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Iki“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi