Reikės:
- 3 avokadų,
- ½ šaukštelio kumino,
- ½ šaukštelio česnako miltelių,
- ½ šaukštelio svogūnų miltelių,
- ½ šaukštelio druskos,
- ¼ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- 1-2 šaukštų laimo sulčių,
- 2 šaukštų smulkintos šviežios kalendros,
- 2 pomidorų.
Avokadus perpjaukite, išimkite kauliuką ir šaukštu išskobkite minkštimą. Bulvių trintuvu arba šakute švelniai sutrinkite. Suberkite prieskonius ir 1 šaukštą laimo sulčių, viską išmaišykite. Sudėkite kalendrą ir smulkiais kubeliais pjaustytus pomidorus ir darkart sumaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, įpilkite papildomai druskos arba laimo sulčių.
Prieš patiekdami palikite bent 30 minučių kambario temperatūroje. Jeigu patieksite vėliau, apšlakstykite laimo sultimis ir labai sandariai uždenkite plastikine plėvele.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Iki“.