Receptai

Vištienos sriuba su pupelėmis ir daržovėmis 

Sriuba

Patiekalui reikės:

  • 3 vnt. vištienos blauzdelių;
  • 2 vnt. morkų;
  • 3 vnt. salierų stiebų;
  • 1 vnt. česnako;
  • 1 vnt. poro;
  • 200 g trintų pomidorų;
  • 230 g konservuotų pupelių;
  • 100 g lapinių kopūstų;
  • druskos – pagal skonį;
  • aliejaus – kepimui.

Kaip gaminti:

  1. Vištieną apkepkite alyvuogių aliejuje ir suberkite per pusę perpjautas morkas bei poro stiebus ir patroškinkite 2 minutes. Sudėkite pomidorus ir įpilkite 2-3 l vandens.
  2. Kai tik sriuba pradės virti, temperatūrą sumažinkite per pusę, leiskite garuoti.
  3. Sudėkite visą česnaką ir druską.
  4. Sultinį virkite mažiausiai valandą, kad paukštiena lengvai atsiskirtų nuo kaulų. 
  5. Sultinį nukoškite ir vėl užkaiskite.
  6. Sudėkite nuo kaulų nuimtą mėsą ir morkas, supjaustytas mažesniais gabalėliais.
  7. Taip pat suberkite smulkintus salierų stiebus, kopūstų lapus ir pupeles.
  8. Virkite sriubą dar 10 minučių, nukelkite nuo viryklės.

Skanaus!

Už receptą dėkojame „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi