Patiekalui reikės:
- 3 vnt. vištienos blauzdelių;
- 2 vnt. morkų;
- 3 vnt. salierų stiebų;
- 1 vnt. česnako;
- 1 vnt. poro;
- 200 g trintų pomidorų;
- 230 g konservuotų pupelių;
- 100 g lapinių kopūstų;
- druskos – pagal skonį;
- aliejaus – kepimui.
Kaip gaminti:
- Vištieną apkepkite alyvuogių aliejuje ir suberkite per pusę perpjautas morkas bei poro stiebus ir patroškinkite 2 minutes. Sudėkite pomidorus ir įpilkite 2-3 l vandens.
- Kai tik sriuba pradės virti, temperatūrą sumažinkite per pusę, leiskite garuoti.
- Sudėkite visą česnaką ir druską.
- Sultinį virkite mažiausiai valandą, kad paukštiena lengvai atsiskirtų nuo kaulų.
- Sultinį nukoškite ir vėl užkaiskite.
- Sudėkite nuo kaulų nuimtą mėsą ir morkas, supjaustytas mažesniais gabalėliais.
- Taip pat suberkite smulkintus salierų stiebus, kopūstų lapus ir pupeles.
- Virkite sriubą dar 10 minučių, nukelkite nuo viryklės.
Skanaus!
Už receptą dėkojame „Rimi“.