Porcijos: 6
Gaminimo laikas: 25 min.
Reikės:
- 400 g makaronų,
- 1 svogūno,
- 2 česnako skiltelių,
- 3 tuno skardinių,
- 100 g fermentinio sūrio,
- 200 g šviežio tepamo sūrio,
- citrinos sulčių,
- 260 g konservuotų kukurūzų arba žirnelių,
- 2 šaukštelių Dižono garstyčių,
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.
Gaminame:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (grilinimo funkcija). Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, tačiau virkite 2 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės.
2. Svogūną susmulkinkite ir lengvai pakepkite keptuvėje su aliejumi. Jie turi tik suminkštėti, karamelizuoti svogūnų nereikia. Sudėkite išspaustą česnaką ir dar porą minučių pakepinkite.
3. Tada į keptuvę dėkite nusausintą tuną, tepamą sūrį, pusę tarkuoto fermentinio sūrio ir du samtelius vandens iš makaronų. Maišykite, kol sūris išsilydys ir susidarys kreminis padažas.
Jei reikia, įpilkite dar makaronų vandens.
4. Į padažą įmaišykite šiek tiek citrinos sulčių ir Dižono garstyčias, pagardinkite druska ir daug pipirų. Supilkite makaronus, kukurūzus ir kreminį tuno padažą į kepimo indą. Išmaišykite ir ant viršaus užberkite likusį fermentinį sūrį. Kepkite maždaug 10 minučių, kol sūris taps aukso spalvos ir traškus.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Iki“.