Patiekalui reikės:
- 1 kg auksaspalvės dorados.
- Padažui reikės:
- 75 ml alyvuogių aliejaus;
- 25 ml citrinos sulčių;
- 1 v. š. mėgstamų prieskonių;
- 0,5 a. š. druskos.
Pateikimui reikės:
- druskos dribsnių – pagal skonį;
- citrinų žievelių – pagal skonį;
- kaparėlių – pagal skonį.
Gaminimo eiga:
- Sumaišykite visus padažui skirtu ingredientus.
- Dėkite žuvį ant grotelių ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių (galite kepti ir ant kepsninės). Iškepus leiskite žuviai pailsėti apie 5 minutes. Tada padarykite pjūvį išilgai pilvo ir išverskite, išimdami pagrindinį kaulą.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.