Receptai

Viduržemio jūros regiono stiliaus dorada su žolelėmis ir citrinomis

Dorada

Patiekalui reikės:

  • 1 kg auksaspalvės dorados.

  • Padažui reikės:
  • 75 ml alyvuogių aliejaus;
  • 25 ml citrinos sulčių;
  • 1 v. š. mėgstamų prieskonių;
  • 0,5 a. š. druskos.

Pateikimui reikės:

  • druskos dribsnių – pagal skonį;
  • citrinų žievelių – pagal skonį;
  • kaparėlių – pagal skonį.

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite visus padažui skirtu ingredientus.
  2. Dėkite žuvį ant grotelių ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių (galite kepti ir ant kepsninės). Iškepus leiskite žuviai pailsėti apie 5 minutes. Tada padarykite pjūvį išilgai pilvo ir išverskite, išimdami pagrindinį kaulą. 

Skanaus!

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi