Receptai

Bulvių ir mėsos apkepas

Bulvių ir mėsos apkepas

Apkepui reikės:

  • 1 kg bulvių;
  • 1 a. š. druskos;
  • 0.5 a. š. malto muskato;
  • 300 ml pasterizuotos grietinėlės;
  • 400 g smulkintos kiaulienos ir jautienos;
  • 1 v. š. universalių prieskonių mišinio;
  • 125 g sūrio „RIMI mozzarella“.

Gaminimo eiga:

  1. Nulupkite bulves ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Bulves sudėkite į indą su riebia grietinėle, druska ir maltu muskatu. Viską sumaišykite.
  3. Kitame inde sumaišykite maltą mėsą ir prieskonių mišinį.
  4. Pradėkite dėti apkepo sluoksnius. Sluoksniai priklauso nuo pasirinkto indo. Dėkite vieną sluoksnį bulvių, po to mėsos ir kartokite.
  5. Apkepą apipilkite riebia grietinėle. Po to indą uždenkite kepimo popieriumi arba folija. 
  6. Kepkite orkaitėje 45 minutes 160 laipsnių temperatūroje. 
  7. Nuimkite indo uždangalą ir ant troškinio viršaus užtarkuokite mocarelos sūrio. Padidinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar 25 minutes.  

Skanaus!

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi