Apkepui reikės:
- 1 kg bulvių;
- 1 a. š. druskos;
- 0.5 a. š. malto muskato;
- 300 ml pasterizuotos grietinėlės;
- 400 g smulkintos kiaulienos ir jautienos;
- 1 v. š. universalių prieskonių mišinio;
- 125 g sūrio „RIMI mozzarella“.
Gaminimo eiga:
- Nulupkite bulves ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Bulves sudėkite į indą su riebia grietinėle, druska ir maltu muskatu. Viską sumaišykite.
- Kitame inde sumaišykite maltą mėsą ir prieskonių mišinį.
- Pradėkite dėti apkepo sluoksnius. Sluoksniai priklauso nuo pasirinkto indo. Dėkite vieną sluoksnį bulvių, po to mėsos ir kartokite.
- Apkepą apipilkite riebia grietinėle. Po to indą uždenkite kepimo popieriumi arba folija.
- Kepkite orkaitėje 45 minutes 160 laipsnių temperatūroje.
- Nuimkite indo uždangalą ir ant troškinio viršaus užtarkuokite mocarelos sūrio. Padidinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar 25 minutes.
Skanaus!