Čatniui reikės:
- 3 vnt. raudonųjų svogūnų, supjaustytų plonais griežinėliais;
- 1 kg prinokusių pomidorų, susmulkintų;
- 8 vnt. skiltelių česnako, plonai supjaustytų griežinėliais;
- 2 vnt. nykščio dydžio imbiero gabalėlių, nuluptų ir smulkiai supjaustytų;
- 300 g rudojo cukraus;
- 250 ml raudonojo vyno acto;
- 2 a. š. džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių.
Gaminimo eiga:
- Sudėkite visus ingredientus į didelę keptuvę ir virkite 45 minutes ant vidutinės ugnies, kol pomidorai visiškai „suskils“. Padidinkite kaitrą iki stiprios ir virkite reguliariai maišydami tol, kol mišinys taps uogienės konsistencijos.
- Supilkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Atvėsę stiklainiai, neatidaryti, vėsioje ir tamsioje vietoje išsilaikys tris mėnesius. Atidarytus laikykite šaldytuve ir suvartokite per vieną mėnesį.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.