Receptai

Pomidorų čatnis

Pomidorų čatnis

Čatniui reikės:

  • 3 vnt. raudonųjų svogūnų, supjaustytų plonais griežinėliais;
  • 1 kg prinokusių pomidorų, susmulkintų;
  • 8 vnt. skiltelių česnako, plonai supjaustytų griežinėliais;
  • 2 vnt. nykščio dydžio imbiero gabalėlių, nuluptų ir smulkiai supjaustytų;
  • 300 g rudojo cukraus;
  • 250 ml raudonojo vyno acto;
  • 2 a. š. džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių.

Gaminimo eiga:

  1. Sudėkite visus ingredientus į didelę keptuvę ir virkite 45 minutes ant vidutinės ugnies, kol pomidorai visiškai „suskils“. Padidinkite kaitrą iki stiprios ir virkite reguliariai maišydami tol, kol mišinys taps uogienės konsistencijos.
  2. Supilkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Atvėsę stiklainiai, neatidaryti, vėsioje ir tamsioje vietoje išsilaikys tris mėnesius. Atidarytus laikykite šaldytuve ir suvartokite per vieną mėnesį.

Skanaus!

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi