Patiekalui reikės:
- 300 g rudųjų ryžių
- 150 g šaldytų žirnelių
- 2 stambiai sutarkuotų morkų
- 2 sutrintų česnako skiltelių
- 2 šaukštelių tarkuoto šviežio imbiero
- 2 1/2 puodelio verdančio vandens
- 2 šaukštelių augalinio aliejaus
- 3 vnt. svogūnų laiškų
- 2 šaukštai sojų padažo
- 3 kiaušinių;
- aitriųjų paprikų padažo – patiekti.
Kaip gaminti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C su ventiliatoriumi. Ryžius suberkite į 30 x 20 cm dydžio kepimo indą. Sudėkite česnaką ir imbierą. Supilkite vandenį, užpilkite aliejaus, išmaišykite. Indą sandariai uždenkite folija ir kepkite ryžius 45 minutes.
- Atsargiai ištraukite indą, nudenkite foliją ir įmaišykite morkas, žirnelius ir sojų padažą. Vėl jį sandariai uždenkite ir dėkite į orkaitę dar 10 minučių.
- Nuimkite foliją. Ryžių mišinyje padarykite 3 įdubimus ir į kiekvieną įmuškite po kiaušinį. Kiekvieną kiaušinį lengvai suplakite šakute, nemaišydami su ryžiais. Grąžinkite indą į orkaitę ir neuždengę pakepinkite dar 7 minutes arba kol kiaušiniai sutirštės.
- Nedideliu aštriu peiliu stambiai supjaustykite kiaušinį inde ir visą išmaišykite, kad komponentai susijungtų. Įstrižai supjaustykite svogūnų laiškus ir apibarstykite ryžių mišinį. Patiekite apšlakstę aitriųjų paprikų padažu.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.