Receptai

Burata su figomis ir pistacijomis

Patiekalui reikės:

  • 300 g buratos sūrio;
  • 100 kepintų, sūdytų ir lukštentų pistacijų;
  • 6 vnt. figų;
  • 2 šaukštų medaus;
  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 3 šaukštelių raudonojo vyno acto;
  • 1 vnt. apelsino;
  • 1 žiupsnelio druskos dribsnių;
  • 1 žiupsnelio pipirų.

Kaip gaminti:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Skrudinkite pistacijas 5–7 minutes orkaitės viduryje. Leiskite atvėsti ir stambiai sukapokite.
  2. Figas supjaustykite skiltelėmis. Sumaišykite medų, aliejų, actą, šviežiai spaustas apelsinų sultis, druską ir pipirus. Figas sumaišykite su padažu. Leiskite pastovėti apie 15 minučių.
  3. Į kiekvieną lėkštę įdėkite pusę buratos. Įdėkite figų ir užpilkite padažu. Ant viršaus užberkite pistacijų, šiek tiek druskos dribsnių ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi