Patiekalui reikės:
- 300 g buratos sūrio;
- 100 kepintų, sūdytų ir lukštentų pistacijų;
- 6 vnt. figų;
- 2 šaukštų medaus;
- 5 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 3 šaukštelių raudonojo vyno acto;
- 1 vnt. apelsino;
- 1 žiupsnelio druskos dribsnių;
- 1 žiupsnelio pipirų.
Kaip gaminti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Skrudinkite pistacijas 5–7 minutes orkaitės viduryje. Leiskite atvėsti ir stambiai sukapokite.
- Figas supjaustykite skiltelėmis. Sumaišykite medų, aliejų, actą, šviežiai spaustas apelsinų sultis, druską ir pipirus. Figas sumaišykite su padažu. Leiskite pastovėti apie 15 minučių.
- Į kiekvieną lėkštę įdėkite pusę buratos. Įdėkite figų ir užpilkite padažu. Ant viršaus užberkite pistacijų, šiek tiek druskos dribsnių ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.