Receptai

Sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai

RECEPTAS

Sausainiams reikės:

  • 250 g geros kokybės sviesto;
  • 140 g cukraus pudros (geriausia sijotos);
  • 4 g druskos (1 arbatinio šaukštelio);
  • 2,5 ml vanilės esencijos (nebūtina);
  • 300 g kvietinių miltų;
  • 1 kiaušinio.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir paruoškite porą kepimo skardų, išklotų kepimo popieriumi. Įsitikinkite, kad sviestas yra minkštas, o kiaušinis taip pat yra kambario temperatūros.
  2. Sviestą kartu su cukrumi, druska ir (pasirinktinai) vanile keletą minučių plakite elektriniu plakikliu, kol gausis vientisas, purus kremas.
  3. Įmuškite kiaušinį, dar šiek tiek paplakite ir suberkite miltus. Plakite nedideliu greičiu, kol jie bus įmaišyti ir tešla taps vientisa. Prieš iškočiodami tešlą, palikite ją pusvalandžiui šaldytuve.
  4. Iškočiokite 4 mm storio tešlą ir su apversta stikline formuokite apskritimus.
  5. Suformuotus sausainius paskirstykite ant skardų, šiek tiek toliau vieną nuo kito, ir kepkite po vieną skardą, kol sausainių kraštai pradės ruduoti (apie 6-9 minutes), priklausomai nuo sausainių dydžio. Prieš palikdami atvėsti ant grotelių, keletą minučių palaukite, kol sausainiai pravės. 

Patarimas: šiuos gardžius naminius sausainius galima valgyti vienus, tačiau geriausia juos skanauti prie kavos, arbatos ar stiklinės pieno.

Skanaus!

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi