RECEPTAS
Sausainiams reikės:
- 250 g geros kokybės sviesto;
- 140 g cukraus pudros (geriausia sijotos);
- 4 g druskos (1 arbatinio šaukštelio);
- 2,5 ml vanilės esencijos (nebūtina);
- 300 g kvietinių miltų;
- 1 kiaušinio.
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir paruoškite porą kepimo skardų, išklotų kepimo popieriumi. Įsitikinkite, kad sviestas yra minkštas, o kiaušinis taip pat yra kambario temperatūros.
- Sviestą kartu su cukrumi, druska ir (pasirinktinai) vanile keletą minučių plakite elektriniu plakikliu, kol gausis vientisas, purus kremas.
- Įmuškite kiaušinį, dar šiek tiek paplakite ir suberkite miltus. Plakite nedideliu greičiu, kol jie bus įmaišyti ir tešla taps vientisa. Prieš iškočiodami tešlą, palikite ją pusvalandžiui šaldytuve.
- Iškočiokite 4 mm storio tešlą ir su apversta stikline formuokite apskritimus.
- Suformuotus sausainius paskirstykite ant skardų, šiek tiek toliau vieną nuo kito, ir kepkite po vieną skardą, kol sausainių kraštai pradės ruduoti (apie 6-9 minutes), priklausomai nuo sausainių dydžio. Prieš palikdami atvėsti ant grotelių, keletą minučių palaukite, kol sausainiai pravės.
Patarimas: šiuos gardžius naminius sausainius galima valgyti vienus, tačiau geriausia juos skanauti prie kavos, arbatos ar stiklinės pieno.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.