Receptai

Prancūziškas jogurto pyragas

Pyragui reikės:

  • 150 g universalių miltų;
  • 10 g kepimo miltelių;
  • 200 g cukraus;
  • 1 vnt. citrinos tarkuotos žievelės;
  • 120 g jogurto;
  • 3 vnt. kiaušinių;
  • 1,5 ml vanilės ekstrakto;
  • 120 ml bekvapio aliejaus (rapsų, vynuogių sėklų);
  • Žiupsnelio druskos. 

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų ir citrinos žievelę, pirštais įtrinkite žievelę į cukrų, kol cukrus taps drėgnas ir kvapnus. Įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps šviesiai geltona.
  2. Supilkite jogurtą ir vanilės ekstraktą ir plakite, kol viskas susijungs. Paskui suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską; plakite, kol tešla taps vientisa.
  3. Mentele įmaišykite aliejų į tešlą; kai baigsite, pyrago tešla atrodys blizganti.
  4. Supilkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite pyragą maždaug 40-50 minučių, kol į pyrago centrą ištrauktas dantų krapštukas bus švarus. Prieš patiekdami iškepusį pyragą leiskite jam atvėsti.

Skanaus!

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi