Pyragui reikės:
- 150 g universalių miltų;
- 10 g kepimo miltelių;
- 200 g cukraus;
- 1 vnt. citrinos tarkuotos žievelės;
- 120 g jogurto;
- 3 vnt. kiaušinių;
- 1,5 ml vanilės ekstrakto;
- 120 ml bekvapio aliejaus (rapsų, vynuogių sėklų);
- Žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų ir citrinos žievelę, pirštais įtrinkite žievelę į cukrų, kol cukrus taps drėgnas ir kvapnus. Įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps šviesiai geltona.
- Supilkite jogurtą ir vanilės ekstraktą ir plakite, kol viskas susijungs. Paskui suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską; plakite, kol tešla taps vientisa.
- Mentele įmaišykite aliejų į tešlą; kai baigsite, pyrago tešla atrodys blizganti.
- Supilkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite pyragą maždaug 40-50 minučių, kol į pyrago centrą ištrauktas dantų krapštukas bus švarus. Prieš patiekdami iškepusį pyragą leiskite jam atvėsti.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.