Patiekalui reikės:
- 1 raudonojo svogūno, supjaustyto skiltelėmis;
- 2 storais griežinėliais supjaustytų cukinijų;
- 1 raudonosios paprikos, supjaustytos dideliais gabalėliais;
- 375 g mažų pomidoriukų, perpjautų pusiau;
- 5 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- pusės citrinos sulčių;
- 3 šaukštų smulkintų šviežių prieskoninių žolelių;
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių;
- 100 g fetos sūrio, supjaustyto kubeliais;
- druskos, pipirų – pagal skonį.
Kaip gaminti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Į negilią kepimo skardą sudėkite svogūną, cukinijas, papriką ir pomidorus, pagardinkite juodaisiais pipirais. Apšlakstykite 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite. Kepkite 30 minučių, įpusėjus kepimui, pamaišykite.
- Tuo tarpu padažui sumaišykite citrinos sultis ir likusį alyvuogių aliejų, pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite žoleles.
- Kai daržovės iškeps, leiskite joms 5 minutes atvėsti, tada sudėkite į dubenį su avinžirniais, feta ir padažu. Prieš patiekdami lengvai išmaišykite.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.