Receptai

Sočios šiltos salotos su avinžirniais

Avinžirnių salotos

Patiekalui reikės:

  • 1 raudonojo svogūno, supjaustyto skiltelėmis;
  • 2 storais griežinėliais supjaustytų cukinijų;
  • 1 raudonosios paprikos, supjaustytos dideliais gabalėliais;
  • 375 g mažų pomidoriukų, perpjautų pusiau;
  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • pusės citrinos sulčių;
  • 3 šaukštų smulkintų šviežių prieskoninių žolelių;
  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių;
  • 100 g fetos sūrio, supjaustyto kubeliais;
  • druskos, pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Į negilią kepimo skardą sudėkite svogūną, cukinijas, papriką ir pomidorus, pagardinkite juodaisiais pipirais. Apšlakstykite 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite. Kepkite 30 minučių, įpusėjus kepimui, pamaišykite.
  2. Tuo tarpu padažui sumaišykite citrinos sultis ir likusį alyvuogių aliejų, pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite žoleles.
  3. Kai daržovės iškeps, leiskite joms 5 minutes atvėsti, tada sudėkite į dubenį su avinžirniais, feta ir padažu. Prieš patiekdami lengvai išmaišykite. 

Skanaus!

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi