Patiekalui reikės:
- 400 g šaldytų smulkintų špinatų porcijomis;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 šaukšto ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- Druskos ir pipirų pagal skonį;
- 500 g lašišos filė;
- 250 g greitai užšaldytos tešlos;
- 50 g bazilikų Pesto padažo;
- 1 plakto kiaušinio;
- 200 g pasterizuotos grietinėlės;
- Baziliko vazonėlyje;
- 1 citrinos.
Gaminimo eiga:
- Atšildytus špinatus ir česnakus pakepinkite aliejuje apie 5 minutes, kol skystis nugaruos. Suberkite citrinos žievelę ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Lašišos file (be odos) apibarstykite druska.
- Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant tešlos išdėliokite lašišos filė, užtepkite pesto ir uždenkite kepintais špinatais.
- Sluoksniuotoje tešloje įpjaustykite maždaug 0,5 cm pločio juosteles, suspauskite jų kraštus ir užlenkite ant lašišos.Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite orkaitės viduryje apie 25-35 minutes, kol pagels.
- Pagaminkite padažą sumaišydami grietinę su smulkintu baziliku ir pagardinkite jį druska bei pipirais.
- Lašišą patiekite su padažu ir citrinos griežinėliais. Garnyrui labiausiai tiks žalios salotos ir bulvės.
Skanaus!
Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.