Receptai

Lašiša, kepta sluoksniuotoje tešloje

Lašiša tešloje

Patiekalui reikės:

  • 400 g šaldytų smulkintų špinatų porcijomis;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 šaukšto ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 500 g lašišos filė;
  • 250 g greitai užšaldytos tešlos;
  • 50 g bazilikų Pesto padažo;
  • 1 plakto kiaušinio;
  • 200 g pasterizuotos grietinėlės;
  • Baziliko vazonėlyje;
  • 1 citrinos.

Gaminimo eiga:

  1. Atšildytus špinatus ir česnakus pakepinkite aliejuje apie 5 minutes, kol skystis nugaruos. Suberkite citrinos žievelę ir pagardinkite druska bei pipirais.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Lašišos file (be odos) apibarstykite druska.
  3. Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant tešlos išdėliokite lašišos filė, užtepkite pesto ir uždenkite kepintais špinatais.
  4. Sluoksniuotoje tešloje įpjaustykite maždaug 0,5 cm pločio juosteles, suspauskite jų kraštus ir užlenkite ant lašišos.Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite orkaitės viduryje apie 25-35 minutes, kol pagels.
  5. Pagaminkite padažą sumaišydami grietinę su smulkintu baziliku ir pagardinkite jį druska bei pipirais.
  6. Lašišą patiekite su padažu ir citrinos griežinėliais. Garnyrui labiausiai tiks žalios salotos ir bulvės.

Skanaus!

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Rimi“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi