Receptai

(Ne)tradiciniai kiaulienos šonkauliai

Šonkauliukai

Reikės (3-5 žmonėms):

  • 1 kg jau paruoštų apvirtų kiaulienos šonkaulių
  • Mėgstamo padažo

Bulvių skiltelėms reikės:

  • 12-15 vnt. vidutinio dydžio bulvių
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto druskos
  • 1 valgomojo šaukšto pipirų
  • Kitų prieskonių (pagal skonį)

Kopūstų salotoms su morkomis prireiks:

  • Pusės kopūsto
  • 1 vnt. morkos
  • Pusės citrinos
  • 1 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio kmynų
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus.

Pirmiausiai pasiruoškite kiaulienos šonkauliukus. Juos reikia visiškai atšildyti, o atšildžius – vidutinės kaitros (apie 200 laipsnių) kepsninėje kepti apie 15 minučių, reguliariai apverčiant ir stebint, jog neprisviltų. Iškeptus šonkaulius galima paskaninti barbekiu ar kitu mėgstamu padažu.

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite pageidaujamo dydžio skiltelėmis. Skilteles sumaišykite su aliejumi, druska, pipirais ir kitais norimais prieskoniais. Kepkite vidutinės kaitros kepsninėje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.

Ruošdami kopūstų salotas su morkomis, pirmiausia plonai supjaustykite pusę kopūsto. Morką sutarkuokite stambia („burokine“) tarka. Į paruoštą daržovių mišinį įtarkuokite citrinos žievelę, išspauskite citrinos sulčių ir suberkite cukrų, druską, kmynus bei įpilkite aliejaus. Maišydami rankomis, gerai paspauskite ir padaužykite smulkintas daržoves, jog jos išleistų iš savęs sultis – taip jos suminkštės, o skirtingi skoniai geriau susimaišys tarpusavyje.

Aliejų galite pakeisti ir majonezu – taip išgausite dar ryškesnio skonio salotas. Patariama kopūstų ir morkų salotas paruošti kaip įmanoma anksčiau iki patiekimo: kuo ilgiau šios salotos pastovi, tuo jos tampa skanesnės. Skanaus!

Už receptą dėkojame prekybos tinklui „Lidl“.

Jums gali patikti

silkė
Receptai

Šefo pasiūlymas šventiniam stalui – vokiškai paruošta silkė ant bulvių riekelių

Vieno didžiausių Kaune, Centrinio Kauno turgaus prekiautojams žuvimi dabar įtemptas metas. Kalėdų šventėms besiruošiantys kauniečiai gausiai perka tradicines šiam laikotarpiui
Kiaušinis
Receptai

3 būdai sėkmingai išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virti kiaušiniai? Priešingai nei gali pasirodyti, juos pagaminti nėra sunku, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir dalijasi